Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Φοροσόκ: Μελετούν νέα «αφαίμαξη» 800 ευρώ



Φοροσόκ: Μελετούν νέα «αφαίμαξη» 800 ευρώ
    Νέα βάρη στις πλάτες των φορολογουμένων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις στοιχειώδεις δαπάνες και συσσωρεύουν διαρκώς χρέη και απλήρωτους λογαριασμούς.
    Σα να μην έφτανε η υπερφορολόγηση, ο ληστρικός και άδικος ΕΝΦΙΑ, τώρα υπάρχει ακόμα ένα «χαράτσι» ύψους 800 ευρώ, με το οποίο είναι πολύ πιθανό να επιβαρυνθούν όλοι οι Έλληνες, καθώς το ΔΝΤ επιμένει για μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ.
    Το ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά, επιμένει ασφυκτικά στην μείωση του αφορολόγητου καθώς υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2018.
    Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι πιέσεις αυτές έχουν «στριμώξει» την κυβέρνηση, η οποία «βλέπει» ότι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για να συμμετάσχει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε θα υιοθετηθεί η θέση του ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου ορίου.
    Εφόσον όμως συμβεί αυτό, θα εφαρμοσθεί από το 2018 μειωμένο αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα, πράγμα το οποίο συνεπάγεται ότι η έκπτωση φόρου των 1.900 ευρώ που ισχύει σήμερα για τον άγαμο, θα μειωθεί στα 1.100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου