Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Οι 25 πλουσιότερες, υγιέστερες και πιο ευτυχισμένες χώρες στη Γη



Οι 25 πλουσιότερες, υγιέστερες και πιο ευτυχισμένες χώρες στη Γη
http://thessbomb.blogspot.gr/
    Τον 10ο ετήσιο Δείκτη Ευημερίας, μια τεράστια έρευνα που αξιολογεί τις χώρες με βάση μία πληθώρα παραγόντων όπως η υγεία, η ευτυχία και η οικονομική ευμάρεια των κατοίκων τους έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το Ινστιτούτο Legatum που εδρεύει στο Λονδίνο.
    Ο πλούτος μιας χώρας είναι μόνο ένας παράγοντας της ευημερίας της, όμως το Ινστιτούτο Legatum συνυπολογίζει κάθε χρόνο για τη δημιουργία του δείκτη του 104 διαφορετικές μεταβλητές, όπως τον αριθμό των ατόμων με πλήρη απασχόληση, τον αριθμό των ασφαλών server για σύνδεση στο Ίντερνετ και... πόσο ξεκούραστοι νιώθουν οι πολίτες σε καθημερινή βάση.
    Στη συνέχεια, αυτές οι μεταβλητές χωρίζονται σε εννέα υποδείκτες, την οικονομική ποιότητα, το εργασιακό περιβάλλον, τη διακυβέρνηση, την εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια, την προστασία, την προσωπική ελευθερία, το κοινωνικό κεφάλαιο και το φυσικό περιβάλλον.
    Για τη δημιουργία του δείκτη, το Ινστιτούτο εξέτασε τις 149 χώρες παγκοσμίως για τις οποίες είναι διαθέσιμα τα παραπάνω δεδομένα. Τα τελευταία επτά χρόνια, η Νορβηγία βρισκόταν σταθερά στην πρώτη θέση του Δείκτη, όμως φέτος την «εκτόπισε» η Νέα Ζηλανδία!
    Δείτε παρακάτω τον Δείκτη Ευημερίας για το 2016

1. Νέα Ζηλανδία
2. Νορβηγία
3. Φινλανδία
4. Ελβετία
5. Καναδάς
6. Αυστραλία
7. Ολλανδία
8. Σουηδία
9. Δανία
10.Ηνωμένο Βασίλειο
11. Γερμανία
12. Λουξεμβούργο
13. Ιρλανδία
14. Ισλανδία
15. Αυστρία
16. Βέλγιο
17. ΗΠΑ
18. Γαλλία
19. Σιγκαπούρη
20. Σλοβενία
21. Ισπανία
22. Ιαπωνία
23. Χονγκ Κονγκ
24. Μάλτα
25. Πορτογαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου