Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Τετραμερής σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία με συμμετοχή του Πούτιν



Τετραμερής σύνοδος κορυφής για την Ουκρανία με συμμετοχή του Πούτιν
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Σύνοδος Μέρκελ, Πούτιν, Ολάντ και Ποροσένκο στο Βερολίνο, μετά από έναν χρόνο «πάγου» στο διαπραγματευτικό μοντέλο της Νορμανδίας.
    Τετραμερή σύνοδο κορυφής θα έχουν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ρωσίας της Γαλλίας και της Ουκρανίας, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στον ουκρανικό εμφύλιο πόλεμο.
    Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, στη σύνοδο θα λάβει τελικά μέρος και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι που αρχικά φάνταζε δύσκολο.
    Η σύνοδος, που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο, ουσιαστικά συνιστά αναβίωση του «μοντέλου της Νορμανδίας» με τετραμερείς επαφές των τεσσάρων ηγετών. Το μοντέλο της Νορμανδίας είχε ουσιαστικά εγκαταλειφθεί εδώ και ένα χρόνο.
    Οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι θεωρητικά τόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις όσο και οι φιλορώσοι αντάρτες δεσμεύονται από την ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.
    Σχεδόν 10.000 άνθρωποι εκτιμάται πως έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εμφύλιας σύρραξης στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, το 2014.

1 σχόλιο: