Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

«Η κρίση μας βοήθησε». Ο πρώτος συνεταιρισμός βιολογικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη.



«Η κρίση μας βοήθησε». Ο πρώτος συνεταιρισμός βιολογικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη.
    Φρούτα, λαχανικά, τυριά, γλυκά, μαρμελάδες, κρασιά, ζυμαρικά, λάδι κι όλα αυτά βιολογικά, είναι μερικά μόνο από τα  προϊόντα από ολόκληρη την Ελλάδα,  που μπορεί να βρει ο καταναλωτής της Θεσσαλονίκης.  Κι όταν λέμε να βρει όχι μόνο στο πρατηριό τους, αλλά και στην πόρτα του
    Το ''Κουκούλι'' είναι μια συλλογικότητα παραγωγών και  καταναλωτών με προσανατολισμό την ίδρυση αστικού συνεταιρισμού, την άμεση διάθεση και τη λειτουργία οίκο-πρατηρίου προϊόντων αποκλειστικά από τους παραγωγούς του συνεταιρισμού
    Ο Βασίλης Δημητρόπουλος, παραγωγός και μέλος του συνεταιρισμού ''Κουκουλι''  εξηγεί  στο seleo,  πως ''γεννήθηκε''  η ιδέα  του συνεταιρισμού αλλά και πως έφτασε να πάρει σάρκα και οστά.
    « Αυτή η ιδέα ξεκίνησε από κάποιους παραγωγούς που μπήκαν σε μια διαδικασία να μιλήσουν και να έρθουν σε επαφή   με άλλους παραγωγούς για να δουν αν αυτό μπορεί να υλοποιηθεί. Μέτα από δύο χρόνια έφτασε να γίνει  αυτό το κατάστημα». Αναφορικά με την οικονομική κρίση,   ο Β.Δημητρόπουλος τονίζει, οτι «η κρίση βοήθησε,  καθώς μέσα από τον συνεταιρισμό ο κάθε παραγωγός θα μπορεί να εκθέτει και να πουλάει τα προϊόντα του».
     Ο συνεταιρισμός Κουκουλι   -που αποτελείται από παραγωγούς βιολογικών προϊόντων-  δημιουργήθηκε πριν από ένα μήνα  στη Θεσσαλονίκη και ήδη μετρά 104 μέλη μικροπαραγωγών. Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα από ολόκληρη την Ελλάδα σε χαμηλές και ανταγωνιστικές τιμές.
Η παραγγελία ''έρχεται'' στην πόρτα του καταναλωτή.
    Για όσους δε θέλουν ή δε μπορούν λόγω αυξημένων υποχρεώσεων να πάνε στο κατάστημα στη περιοχή της Βούλγαρη, μπορούν μέσω ηλεκτρονικής φόρμας -στο site που διαθέτει ο συνεταιρισμός- να παραγγείλουν και να έρθουν τα  προϊόντα στην πόρτα τους. Οι διανομές των καλαθιών γίνονται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σαββάτο.

    Όπως αναφέρουν στο seleo οι παραγωγοί, ''βασική  επιθυμία είναι να εξασφαλίζουμε για εμάς και τους καταναλωτές που συμμετέχουν στο δίκτυο μας, υγιεινή τροφή απαλλαγμένη από χημικά και να στηρίζουμε τους παραγωγούς του τόπου μας''.
     Επόμενος στόχος είναι η δημιουργία δεύτερου καταστήματος και συσκευαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου