Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Κάθειρξη 8 ετών για πλαστό απολυτήριο. Πυρ και μανία η έδρα



Κάθειρξη 8 ετών για πλαστό απολυτήριο. Πυρ και μανία η έδρα
Αντωνία Ξυνού
    Αντιμέτωπη με τις επιπλήξεις του δικαστηρίου βρέθηκε η κατηγορούμενη υπάλληλος Δημοσίου. "Είχα ανάγκη τα χρήματα" είπε η 55χρονη, συνταξιούχος σήμερα, που παρέδωσε πλαστό πτυχίο και ζημίωσε έτσι κατά 176.000€ το κράτος. "Άνθρωποι με πτυχία τυλίγουν σουβλάκια" είπε ο εισαγγελέας
    Άστραψε και βρόντηξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά την εκδίκαση υπόθεσης υπαλλήλου, η οποία προσελήφθη στο Δημόσιο με πλαστό απολυτήριο γυμνασίου. Εισαγγελέας και δικαστές «στρίμωξαν» στη γωνία την κατηγορούμενη, πριν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, όταν εκείνη επιχείρησε να δικαιολογηθεί ισχυριζόμενη ότι είχε ανάγκη τα χρήματα. «Τι έχετε να πείτε σε τόσα παιδιά που έχουν μεταπτυχιακά και πτυχία ξένων γλωσσών και δουλεύουν ντιλίβερι;» τη ρώτησε η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Τσιριμώκου.
Μία από τις 18.000 παρόμοιες υποθέσεις απάτης
    Πρόκειται για μία από τις περίπου 18.000 περιπτώσεις υπαλλήλων του Δημοσίου, που μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν προσκομίσει στην υπηρεσία τους πλαστά έγγραφα... Στο εδώλιο κάθισε μία 55χρονη συνταξιούχος κατηγορούμενη για απάτη και χρήση πλαστού εγγράφου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (Ν. 1608/50). Σύμφωνα με την κατηγορία, με τα 11 έτη που παρέμεινε στην υπηρεσία, χρησιμοποιώντας πλαστό πτυχίο, ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 176 χιλιάδων ευρώ.
    Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η συγκεκριμένη υπάλληλος εργαζόταν επί οκτώ χρόνια στο πολιτικό γραφείο βουλευτή Πειραιά και όταν εκείνος δεν επανεξελέγη, διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση στη Βουλή και αμέσως προχώρησε στη μετάταξή της στην Περιφέρεια Αττικής. Αυτό όμως, δεν θα το είχε καταφέρει δίχως το πλαστό απολυτήριο, αν και σύμφωνα με μάρτυρες, ενδέχεται να λάβει κατώτερη θέση, με μισθό μειωμένο κατά περίπου 200 ευρώ.
"Παραθυράκι" απαλλαγής ζήτησε ο σύζυγος της κατηγορουμένης
    Διάλογοι απείρου κάλους ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, κατά την εξέταση μαρτύρων οι οποίοι έκαναν λόγο για μία εργατική και φιλότιμη υπάλληλο. Το δικαστήριο έφτασε στα όριά του, όταν κατέθετε ο σύζυγος της κατηγορούμενης και συνταξιούχος γιατρός, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να βρεθεί ένα… «παραθυράκι» γιατί, όπως είπε, «το αδίκημα δεν ήταν μεγάλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου