Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

«Φιλοδώρημα» 655 ευρώ για τους νέους συνταξιούχους



«Φιλοδώρημα» 655 ευρώ για τους νέους συνταξιούχους
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Σε συνθήκες φτώχειας ζει ένας στους τρεις Έλληνες (στοιχεία που φέρουν τη σφραγίδα της Eurostat), αλλά τα χειρότερα έπονται, αφού με τον νόμο Κατρούγκαλου η μέση σύνταξη με μέση αμοιβή για τους νέους συνταξιούχους περιορίζεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στα επίπεδα των 655 ευρώ.
    Σύμφωνα με τα Νέα, και με βάση τον νέο νόμο, όσοι καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης (σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία) από 13 Μαΐου 2016 εντάσσονται στον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Η μείωση έως 30% στις νέες κύριες συντάξεις επέρχεται λόγω νέας μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης στο 40,7% στα 40 χρόνια ασφάλισης έναντι 60% που προβλεπόταν στους νόμους Λοβέρδου και 70% στον προηγούμενο νόμο Ρέππα.
    Επίσης, λόγω υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών σε όλο τον εργασιακό βίο, αντί των πέντε καλύτερων από την τελευταία 10ετία που ίσχυε στο ΙΚΑ, του τελευταίου μισθού που ίσχυε στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες και του μισθού του Οκτωβρίου του 2011 που ίσχυε για τους δημοσίους υπαλλήλους.
    Μεγάλοι χαμένοι είναι οι συνταξιοδοτούμενοι με 35ετίες από όλα τα Ταμεία και το Δημόσιο, και κυρίως οι υψηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου