Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Φυλακές Αυλώνα: Είχαν μετατρέψει αποθήκη σε... σουίτα



Φυλακές Αυλώνα: Είχαν μετατρέψει αποθήκη σε... σουίτα
Το πολυτελές κελί επώνυμου κρατούμενου
Ναι, αλλά… ψυγείο και τηλεόραση  δεν είχε ! ( ή μήπως είχε ??? )
http://www.iefimerida.gr/
    Στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί κι αυτό...
    Μετά από έλεγχο κλιμάκιου επιθεωρητών στις φυλακές Αυλώνα, ανακαλύφθηκε κελί πολυτελείας ενός επώνυμου κρατούμενου, το οποίο ήταν ήταν εφοδιασμένο με όλες τις ανέσεις.
    Το κελί διέθετε τρεις χώρους, ξεχωριστή τουαλέτα, άνετη και με πλήρη εξοπλισμό, κρεβάτι με ...αφράτο πάπλωμα, κομοδίνο, πολυθρόνες, κουζίνα και πλυντήριο ρούχων, εικόνες εκ διαμέτρου αντίθετες με τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι χιλιάδες κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας.
     Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επιθεωρητής, σε αιφνιδιαστική πρόσφατη επίσκεψη και έλεγχο στις φυλακές του Αυλώνα, ζήτησε να του ανοίξουν μια κλειδωμένη πόρτα για την οποία τον διαβεβαίωσαν ότι είναι αποθήκη. Τελικά, η αποθήκη αποδείχθηκε σουίτα πολυτελείας (κατασκευασμένη το 2014), η οποία προοριζόταν για «υψηλούς» κρατούμενους.
    Εκεί κρατείται σήμερα για ποινική-οικονομική υπόθεση κάποιος επώνυμος. Ο εισαγγελέας αμέσως ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο (ΕΔΕ) για τη διευθύντρια της φυλακής και τον αρχιφύλακα. Ακολούθησε η μετάθεση της διευθύντριας στον Ελεώνα Θήβας (στο παράρτημα αποτοξίνωσης), ενώ ο αρχιφύλακας μετατέθηκε στην Κόρινθο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου