Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Παραιτήθηκε ξαφνικά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος



Παραιτήθηκε ξαφνικά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος
Τι γράφει στην επιστολή παραίτησης
    Την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε σήμερα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Θ. Καρατζιάς.
    Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο λόγος της παραίτησης, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν διαφωνίες στις τροποποιήσεις που σχεδιάζονται για τις προαγωγές των πυροσβεστών.
    Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου, η παραίτηση του κ. Καρατζιά σχετίζεται το νέο βαθμολόγιο των αξιωματικών και υπαξιωματικών του ΠΣ, για το οποίο είχαν γίνει και σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο πριν από περίπου ένα μήνα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καρατζιάς είχε υποβάλλει δύο εισηγήσεις για τη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών οι οποίες δεν έγιναν δεκτές.
    Διευκρινίζουν ακόμα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας είχε υποβάλει πρόταση για το βαθμολόγιο των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος με το σκεπτικό της εναρμόνισής του με το βαθμολόγιο της ΕΛΑΣ, ενώ για το βαθμολόγιο των υπαξιωματικών είχε δώσει εντολή για τη συγκρότηση επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και αρμόδια στελέχη του σώματος, προκειμένου να υποβληθεί σχετικό πόρισμα εντός ενός μηνός.
    Θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου Αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πιθανός αντικαταστάτης του πάντως θεωρείται ο υπαρχηγός Υποστήριξης του ΠΣ Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος.
    Δείτε την επιστολή παραίτησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου