Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ



Αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
Η δημοσίευση δεν είναι πλήρης, γιατί θεώρησα ότι όλα τα υπολοιπα είναι ήδη γνωστά.



    Ξεκίνησε την Κυριακή το βράδυ (λίγο πριν από τα μεσάνυχτα) και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 3 ώρες, η ανάρτηση στο ΤΑΧΙS των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ 2016. Οι φορολογούμενοι με τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο ΤΑΧΙS μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Ε9 και μέσω αυτής να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα. Εναλλακτικά μπορούν μέσα από το λογαριασμό τους στο TAXIS να επιλέξουν τις «Οφειλές εκτός ρύθμισης», όπου επίσης θα πληροφορηθούν το ποσό του φόρου, καθώς και το ύψος των 5 δόσεων.
    Υπενθυμίζεται οτι ο ΕΝΦΙΑ του 2016 πληρώνεται με δύο τρόπους:
       α) Εφάπαξ μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2016
       β) σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου 2017.
    Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από το φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ. Με δεδομένο, λοιπόν, πως φέτος υπήρξε μείωση αντικειμενικών αξιών σε όλη σχεδόν την επικράτεια, αλλά και δεν εντάσσονται τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο, λόγω των πολλών λαθών στο έντυπο Ε9, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν τα ίδια με πέρυσι, ενώ οι υπόλοιποι θα καταβάλουν από λίγα έως πολλά περισσότερα ευρώ σε σχέση με το 2015.
    «Ο στόχος είσπραξης των 2,65 δισ. ευρώ από τον φετινό Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) είναι εφικτός» δήλωσε μόλις προχθές ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος τόνισε ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός, ενώ διαβεβαίωσε ότι το 90% των φορολογουμένων θα λάβει εκκαθαριστικά περίπου ίδια με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου