Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Απεργοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου υπουργό



Απεργοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου υπουργό
http://www.seleo.gr/ 
    Η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει το πτώμα του υπουργού.
    Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας, Ροδόλφο Ιλάνες ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από απεργούς εργάτες μεταλλείων αφού τον απήγαγαν, ανακοίνωσε αργά χθες, η κυβέρνηση της χώρας.
    «Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα, δείχνουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός των Εσωτερικών, Ροντόλφο Ιλάνες δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο», δήλωσε ο υπουργός προεδρίας της κυβέρνησης, Κάρλος Ρομέρο.
    Ο Ιλάνες πήγε νωρίτερα χθες να μιλήσει στους απεργούς στην περιοχή Παντούρο και σε απόσταση 160 χλμ., από την πρωτεύουσα Λα Πας. Ωστόσο, στη διάρκεια της διαδρομής εντοπίστηκε από τους απεργούς, που τον απήγαγαν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εντοπίσει το πτώμα του, δήλωσε ο Ρομέρο.
    Οι διαδηλώσεις των εργατών που ζητούν αλλαγές στη νομοθεσία πήραν μια βίαια τροπή αυτή την εβδομάδα μετά από το μπλόκο μιας λεωφόρου. Σε επεισόδια την Τετάρτη, δύο εργάτες σκοτώθηκαν από πυρά της αστυνομίας, ενώ η κυβέρνηση είπε ότι 17 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.
    Η Εθνική Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Μεταλλείων της Βολιβίας (Fencomin), που κάποτε αποτελούσαν ισχυρούς υποστηρικτές του αριστερού προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ξεκίνησαν απεργία διαρκείας, είπαν, μετά από την αποτυχία διαπραγματεύσεων για το νόμο που αφορά τα μεταλλεία.
    Οι διαμαρτυρόμενοι εργάτες απαιτούν περισσότερες άδειες λειτουργίας μεταλλείων, το δικαίωμα να δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες, και μεγαλύτερη αντιπροσώπευση μέσω ενώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου