Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Δάνεια και «τρύπες» οδηγούν πρώην δήμαρχο της Χαλκιδικής στο εδώλιο



Δάνεια και «τρύπες» οδηγούν πρώην δήμαρχο της Χαλκιδικής στο εδώλιο
    Πρώην δήμαρχος παραπέμπεται σε δίκη μαζί με το δημοτικό ταμία και δύο προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων, με την κατηγορία ότι πήραν δάνειο 200.000 ευρώ για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου, όμως με τα χρήματα κάλυψαν «τρύπες» άλλων υποχρεώσεων και μάλιστα χωρίς αποδείξεις.
    Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, που δημοσιεύτηκε χθες, παραπέμπονται σε δίκη στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία και της απιστίας κατ’ εξακολούθηση κατά περίπτωση, ο πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής μαζί με τα τρία άλλα στελέχη. Το δικαστικό συμβούλιο δέχτηκε την παραπεμπτική πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Μητρουλιά για όσα συνέβησαν το 2005 στο δήμο και στη δημοτική επιχείρηση Αγροτικής Ανάπτυξης και Προβολής.
    Σύμφωνα με το βούλευμα, με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η δανειοδότηση του δήμου με το ποσό των 200.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που θα χρησιμοποιούνταν για έργα της δημοτικής επιχείρησης στην άρδευση. Από τον έλεγχο όμως που διενήργησαν οι οικονομικοί επιθεωρητές έξι χρόνια μετά, το 2011, προέκυψε πως με τα χρήματα αυτά δεν έγινε ποτέ το έργο της άρδευσης. Αντίθετα, σύμφωνα με το πόρισμα, τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για χρέη ύψους 140.000 ευρώ άλλης δημοτικής επιχείρησης, ο πρόεδρος της οποίας επίσης παραπέμπεται, όπως και για άλλες υποχρεώσεις του δήμου, χωρίς όμως αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου