Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

10 πράγματα που δεν αξίζει να πληρώσεις στις διακοπές



10 πράγματα που δεν αξίζει να πληρώσεις στις διακοπές
Επειδή και ο Σεπτέμβριος είναι μήνας διακοπών
    Δέκα τρόποι να γλιτώσετε περιττά έξοδα στις διακοπές σας, αποφεύγοντας παγίδες που φουσκώνουν τον… καλοκαιρινό λογαριασμό.
    Διακοπές σημαίνει ήλιος, θάλασσα, βουτιές και ξεγνοιασιά. Σημαίνει επίσης και έξοδα. Πολλά έξοδα. Από τη στιγμή που θα κλείσετε τα εισιτήρια και τη διαμονή μέχρι την επιστροφή στο σπίτι σας. Γι’ αυτό, από όπου μπορείτε να… περικόψετε, καλό είναι. Όπως στις εξής δέκα περιπτώσεις εξοικονόμησης, που θα γλιτώσουν το πορτοφόλι σας από πολύ πόνο. Ιδού τι δεν αξίζει να πληρώσετε στις διακοπές σας:
Ξαπλώστρα
    Ψάθα, πετσέτα και ομπρελίτσα στις αποσκευές σας, και ξεχάστε τα διψήφια ποσά για το σετ σαιζλόνγκ που ζητούν στις οργανωμένες παραλίες των περισσότερων νησιών.
Ορεκτικά στις ταβέρνες
    Αφού το ξέρετε: Χορταίνετε με τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, την αθερίνα και το μπεκρή μεζέ, προτού καν έρθουν τα κυρίως. Γιατί να τα παραγγέλνετε; Μια σαλάτα και τα κυρίως ή μια ποικιλία για να δοκιμάσετε πολλούς μεζέδες ταυτόχρονα είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση.
Εξτρά κόστος αυτοκινήτου
    Το… κατοστάρικο φεύγει πανεύκολα αν αποφασίσετε να πάρετε το ΙΧ σας στο πλοίο. Αλλά εξίσου μεγάλο μπορεί να είναι το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου στον προορισμό σας, ανάλογα τις μέρες που θα μείνετε.  Γι’ αυτό, συγκρίνετε προτού κλείσετε εισιτήρια το κόστος ενοικίασης με αυτό της μεταφοράς ΙΧ στο πλοίο για να δείτε τι σας συμφέρει περισσότερο.
Εξτρά βαλίτσα στο αεροπλάνο
    Οι αποδεκτές χειραποσκευές στις πτήσεις πλέον καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών σας στα απαραίτητα που θέλετε να έχετε μαζί σας στις διακοπές. Αν λοιπόν ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο στον τόπο των διακοπών σας, επιλέξτε μόνο μία παραδοτέα χειραποσκευή για όλη την παρέα/την οικογένεια, στην οποία θα βάλετε τα μεγαλύτερα αντικείμενα και όσα απαγορεύονται στις χειραποσκευές – π.χ. αντηλιακά και καλλυντικά.
Το κυλικείο του πλοίου και τα σνακ στο beach bar
    Πόσο το κλαμπ σάντουιτς;; Συνήθως αυτή η ερώτηση γίνεται… κατόπιν εορτής, αφού σας έρθει ο λογαριασμός. Και το διψήφιο νούμερο που σας ζητούν αντιστοιχεί σε ένα κόστος δυσθεώρητο αλλά αδύνατον πλέον να αποφύγετε, μιας και αντιμετωπίζετε… πείνα και μονοπώλιο. Φροντίστε λοιπόν να έχετε ετοιμάσει εκ των προτέρων σνακ για το καράβι ή την παραλία – τοστάκια, κρουασάν, φρούτα, μπισκότα που θα σας κόψουν την πείνα.
Υπερτιμημένα σουβενίρ
    Όχι, το ναυτάκι-μπρελόκ, η μπλούζα με το I LOVE SANTORINI και οι τράπουλες με αρχαιοελληνικούς θεούς δεν είναι τρόποι να θυμάστε το νησί. Είναι τρόποι να θυμάστε πόσα χρήματα ξοδέψατε σε κάτι που δεν χρειάζεστε, αντί ας πούμε σε μία επιπλέον ημέρα διακοπών.
Την… φήμη του νησιού
    Αυτό το κόστος… φήμης μπορείτε να το αποφύγετε πριν πάτε διακοπές: Απλώς επιλέγοντας ένα πιο low profile προορισμό, όπου δεν χρεώνουν ένα άδειο, ασβεστωμένο δωματιάκι 2 επί δύο, τουλάχιστον 80€, επειδή π.χ. το τάδε νησί είναι in και το δείνα hip.
Την μεταφορά από και προς το λιμάνι
    Αν δεν έχετε αυτοκίνητο, ρωτήστε τους υπεύθυνους του ενοικιαζόμενου ή του ξενοδοχείου που κλείσατε για την παροχή δωρεάν μεταφοράς από και προς το λιμάνι. Οι πιθανότητες είναι να επιβεβαιώσετε την φήμη των νησιωτών ως φιλόξενων και εξυπηρετικών ανθρώπων.
Αντηλιακά και αξεσουάρ παραλίας από το τοπικό supermarket
    Προμηθευτείτε τα από τον τόπο διαμονής σας, από ένα φαρμακείο ή ένα κατάστημα με προσφορές. Αν το αμελήσετε, το πιθανότερο είναι να σπεύσετε στο πρώτο παραλιακό μίνι μάρκετ που θα βρείτε στο νησί και να αγοράσετε ένα αντηλιακό των 5€ στην τιμή των 10€.
Το δωμάτιο
    Δεν έχετε πρόβλημα να μείνετε σε μια σκηνή αντί ενός ξενοδοχείου και να κοιμάστε κάτω από τα αστέρια και όχι κάτω από τον ανεμιστήρα του ενοικιαζόμενου; Τότε το κόστος των διακοπών σας θα μειωθεί κατά πολύ – αρκεί να επιλέξετε προορισμό με εγκαταστάσεις κάμπινγκ – ή… επιεική στο θέμα «ελεύθερο κάμπινγκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου