Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Όχι της ΕΟΚ σε Φάρο, Εθνικός και wild card.



Όχι της ΕΟΚ σε Φάρο, Εθνικός και wild card.
Βλέπω το Πευκοχώρι ή τους Μαχητές στην Α1 !
    Ο Φάρος δεν θα έλεγε όχι σε μια δεύτερη ευκαιρία, όμως από την ΕΟΚ ήταν ξεκάθαροι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σταλεί πρόσκληση στην ομάδα του Κερατσινίου για να παίξει στην Basket League. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τη Δευτέρα, η Ομοσπονδία θα στείλει χαρτί στον Εθνικό για να τον ρωτήσει αν επιθυμεί να αγωνιστεί στην Α1.
    Με βάση την προκήρυξη της ΕΟΚ, ο Φάρος είναι πάνω από όλες τις ομάδες. Όμως το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας πήρε θέση και εξήγησε ότι η ομάδα του Κερατσινίου έχασε τη σειρά της όταν αρνήθηκε να παίξει στην Α1. Με άλλα λόγια, ακόμα και αν τώρα άλλαξε γνώμη - η αλήθεια είναι ότι στον Φάρο το σκέφτηκαν και μάλιστα υπήρξε επικοινωνία με τον Μιχάλη Μελλή - δεν δικαιούται να λάβει πρόσκληση.
    Τη Δευτέρα, λοιπόν, ο Εθνικός θα λάβει το χαρτί από την ΕΟΚ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες συμμετοχής του στην Basket League. Θα υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να γίνει αυτό και αν είναι έτοιμος, θα αγωνιστεί στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναζητηθεί η επόμενη ομάδα μέσω άλλης διαδικασίας.
    Θα δοθεί wild card σε ομάδα Α2 ή Β' Εθνικής, αφού πλέον δεν θα μετράει η βαθμολογική σειρά. Ειδική επιτροπή της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ θα αποφασίσει σε αυτή την περίπτωση, αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό, διότι μπορεί να μην χρειαστεί κάτι, αν και εφόσον ο Εθνικός πληροί όλες τις προϋποθέσεις.
    Να ξεκαθαρίσουμε ότι με βάση την Ομοσπονδία, ούτε ο Αρκαδικός μπορεί να μείνει στην Α1, ακόμα κι αν μπει στη διαδικασία της wild card

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου