Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Σοβαρά επεισόδια στον Έβρο μεταξύ αντιεξουσιαστών της κατασκήνωσης “No Border Camp” και της αστυνομίας, μετά την επιχείρηση των πρώτων να φτάσουν στα σύνορα.



Σοβαρά επεισόδια στον Έβρο μεταξύ αντιεξουσιαστών της κατασκήνωσης “No Border Camp” και της αστυνομίας, μετά την επιχείρηση των πρώτων να φτάσουν στα σύνορα.
ΤΩΡΑ να περιμένετε ‘’χαμό’’ στη Θεσσαλονίκη!
Επιστρέφουν με ‘’γεμάτες μπαταρίες’’ και, όποιον πάρει ο χάρος.
Προσωπικά, περιμένω το αργότερο σήμερα, εκτεταμένα επεισόδια.
Η Αστυνομία τα περιμένει ??????????
news247
    Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις Καστανιές του Έβρου, όταν ομάδα περίπου 300 αναρχικών που προέρχονταν από την κατασκήνωση του “No Border Camp” στο ΑΠΘ της Θεσσαλονίκης και ήθελαν να φτάσουν μέχρι τα σύνορα, εμποδίστηκαν από παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ στις Καστανιές του Έβρου.
    Οι αντιεξουσιαστές με του που αποβιβάστηκαν από τα πούλμαν που τους μετέφεραν στο σημείο, επιτέθηκαν με ξύλα και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών*, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ δεν έλειψαν και οι μάχες σώμα με σώμα.
    Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν, οι αντιεξουσιαστές επιβιβάστηκαν και πάλι στα πούλμαν και τώρα επιστρέφουν πίσω στην Θεσσαλονίκη και το ΑΠΘ. Από το περιστατικό σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αλλά ούτε και προσαγωγές ή συλλήψεις.
ΣΧΟΛΙΑ
    Θα έπρεπε, μετά από την πρέπουσα υποδοχή και αντιμετώπισή τους από την ΕΛ.ΑΣ να μην επιστρέψουν -οι αλητήριοι- στη Θεσσαλονίκη, αλλά να μεταφερθούν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, προφυλακισμένοι. Είναι πάντως χαρακτηριστική η ανευθυνότητα (αν και δικαιολογημένη, αφού πρόκειται για δικά τους στελέχη) των αρμοδίων κυβερνητικών, που επιτρέπουν σ αυτούς τους τύπους να έχουν καταλάβει το ΑΠΘ και να κάνουν και καταδρομικές επιθέσεις στο Δημαρχείο και αλλού.  Juan
* Δεν διεπράχθησαν- εκτός των άλλων αδικήματα: παράνομης οπλοφορίας (καδρόνια)  οπλοχρησίας και αντιστάσεως κατά της Αρχής; Γιατί δεν υπήρξαν συλλήψεις;    ΑΛΕΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου