Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Να πως «εκδικούνται» οι Γάλλοι τους Βρετανούς για το Brexit.



Να πως «εκδικούνται» οι Γάλλοι τους Βρετανούς για το Brexit.
Και εγώ που νόμιζα ότι αυτά γίνονται μόνο στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα……
    Δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι αυτοκινητιστές στην Αγγλία βρίσκονται τις τελευταίες δύο ημέρες ακινητοποιημένοι σε ουρές πολλών χιλιομέτρων κοντά στο Ντόβερ, στην προσπάθεια τους να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω Γαλλίας.
    Η κατάσταση είναι τόσο χαώδης που τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο οι Γάλλοι τιμωρούν τους Βρετανούς για την απόφαση αποχώρησης τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
    Το κυκλοφοριακό χάος έχει αφήσει τουλάχιστον 250.000 οδηγούς εγκλωβισμένους σε ουρές αναμονής περίπου 10 ωρών, σύμφωνα με τη Daily Mail, καθώς η Γαλλία έχει επιβάλλει αυστηρούς ελέγχους και μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια την περασμένη εβδομάδα.
    Χιλιάδες τουρίστες αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στα οχήματά τους, καθώς οι ουρές εκτείνονταν σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.
    Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες βρετανών αυτοκινητιστών, κατά την ώρα αιχμής, ένας και μοναδικός Γάλλος συνοριοφύλακας διεξήγαγε τον έλεγχο διαβατηρίων σε εκατοντάδες πούλμαν, με αποτέλεσμα ο έλεγχος να διαρκεί περίπου 40 λεπτά για κάθε πούλμαν.


1 σχόλιο:

  1. Καλόόόόό! Brexit δεν ήθελαν; Άς γευθούν τώρα ή μάλλον άς αρχίσουν να γεύονται τις συνέπειες. Όχι μόνο προνομιακές σχέσεις με την Ε.Ε. κύριοι Εγγλέζοι (και όχι Βρετανοί, καθ' όσον Μεγάλη Βρετανία δεν υφίσταται από της εισόδου της Αγγλίας στην Ε.Ε., παρά μόνον ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ), αλλά και υποχρεώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή