Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ?ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ?
Τροπολογία-πρόκληση: Απεριόριστες δαπάνες για τα ταξίδια της κυβέρνησης.
Θα πάνε 54 άτομα ? Όλο το σκυλολόι ?
    Θύελλα αντιδράσεων για το απεριόριστο όριο των δαπανών στα κυβερνητικά ταξίδια.
    H τροπολογία με γενικό αριθμό 592 και ειδικό αριθμό 113 της 27.7.2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατήργησε το όριο στις κρατικές δαπάνες για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σε επίσημα ταξίδια και προέβλεψε ότι αυτοί οι συνοδοί θα δικαιούνται να μένουν σε ξενοδοχείο ίδιας κατηγορίας με τον κρατικό αξιωματούχο που συνοδεύουν.
    Πρακτικά αυτό σημαίνει πως για τις αποστολές, εντός και εκτός επικράτειας και για όσους συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν ισχύει το ανώτατο όριο των 60 ημερών κατ' έτος που προβλεπόταν σε προηγούμενη διάταξη. Παράλληλα, αν ο εκάστοτε υπουργός διαμένει σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τότε και όσοι συμμετέχουν στην εν λόγω αποστολή θα μείνουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο, δημιουργώντας πρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση.
    Η τροπολογία - πρόκληση κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, με την αιτιολογία του... επείγοντος και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέδεσαν τη ρύθμιση με το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην Πάρο, την προσεχή Παρασκευή. Όπως κατήγγειλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη αποστολή θα μετέχουν συνολικά 54 άτομα, αριθμός τουλάχιστον εντυπωσιακός αν λάβει κανείς υπόψη ότι σκοπός του ταξιδιού είναι τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού. 
Η κυβέρνηση για τους «54» της Πάρου: Κρεσέντο προπαγάνδας από τους Γκέμπελς της ΝΔ
    Με επίθεση στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον εκπρόσωπο tου κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο απαντάει η κυβέρνηση για το ταξίδι των «54» στην Πάρο.
    Μάλιστα το Μαξίμου ζητάει την παραίτησή τους και υποστηρίζει πως η κυβερνητική αντιπροσωπία θα είναι ολιγομελής, το ταξίδι θα γίνει αυθημερόν και η πτήση είναι χορηγία της Aegean.
    «Οι Γκέμπελς της ΝΔ χρειάζονται μόνιμες διακοπές»
    Προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου.
    Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean.
    Έτσι, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα.
«Στης Πάρου τα 5άστερα ξαπλώνει ο Μαρξ ανάσκελα»
    Με ποικίλους τρόπους, σε κάθε περίπτωση καυστικά και με πολύ χιούμορ, σχολίασαν οι χρήστες του Twitter την τροπολογία που έφερε χθες το βράδυ η κυβέρνηση στη Βουλή με την οποία θεσπίζεται απεριόριστο όριο δαπανών για τα κυβερνητικά ταξίδια.
    Με αφορμή και το αυριανό ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου, στο οποίο θα τον συνοδέψουν 54 άτομα, οι χρήστες του Twitter έδωσαν... ρέστα. Ακολουθούν κάποια από τα καυστικότερα tweets:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου