Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πουλούσαν περιοδικό δήθεν υπέρ του των κοινωνικών δομών



Πουλούσαν περιοδικό δήθεν υπέρ του των κοινωνικών δομών
Μήνυση για απάτη από το δήμο Νεάπολης-Συκεών



    Εμφανίζονταν ως πωλητές περιοδικού αναφέροντας ότι μέρος των εσόδων επρόκειτο δήθεν να διατεθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Το γεγονός έγινε γνωστό στη δημοτική αρχή, η οποία αναγκάστηκε να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για απάτη.
    Οι επιτήδειοι δρούσαν στην περιοχή γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, ισχυριζόμενοι ότι σκοπός τους ήταν η ενίσχυση της κοινωνικής δομής του δήμου.   Ωστόσο τα χρήματα που αποκόμιζαν από την πώληση των περιοδικών τα έβαζαν στην τσέπη τους. Με αφορμή πολλές καταγγελίες εκ μέρους πολιτών ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης με εντολή του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη μετέβη στα δικαστήρια και υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων για περιστατικά απάτης.
    «Πρόκειται για αυθαίρετες και παράνομες πρωτοβουλίες επιτήδειων που εκμεταλλεύονται τις κοινωνικές ευαισθησίες και εξαπατούν τους πολίτες, ενώ εκθέτουν και το δήμο μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αρχή του δήμου. Επιπλέον καλεί τους πολίτες να μην εμπιστεύονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνονται δήθεν στο όνομα του δήμου, και να ενημερώνουν άμεσα τις δημοτικές υπηρεσίες για τυχόν περιστατικά απάτης.
    Το κοινωνικό παντοπωλείο αποτελεί μέρος του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που υλοποιείται από το δήμο Νεάπολης-Συκεών και το κέντρο «Εργάνη». Λειτουργεί με την ενίσχυση του δήμου αλλά και με δωρεές πολιτών και εταιρειών σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου