Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Οι τρομοκράτες της ΕΕ έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά…



Οι τρομοκράτες της ΕΕ έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά…
    Οι επιθέσεις των Τζιχαντιστών που έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα απειλώντας την ασφάλεια επιμέρους χωρών αλλά και ολόκληρης της ΕΕ, διακρίνονται από τα εξής σημεία:
      - Οι δράστες είναι φονταμενταλιστές (λέγονται πλέον και ριζοσπαστικοποιημένοι), μέσα από μια διαδικασία πλύσης εγκεφάλου που βασίζεται σε Αρχέτυπα και Νόρμες που μεταδίδονται συνεχώς από τα κοινωνικά δίκτυα-και όχι μόνο.
      - Δρουν σε χώρους που σαφέστατα ενυπάρχουν ήδη ευρύτατες μάζες Μουσουλμάνων β-γ γενιάς και ούτως μπορούν να αποκρύπτουν την παρουσία τους καθότι αυτή δεν προκαλεί ιδιαίτερη σημασία.
      - Σε δεύτερη ανάγνωση προσβλέπουν και σε συνεργασίες με ομόθρησκους τους που συνειδητά ή όχι τους βοηθούν
      - Οι καθοδηγητές των δραστών αλλά κατ’ ουσία και τα εκτελεστικά στελέχη δεν προσβλέπουν στις πράξεις και τα αποτελέσματα αυτά καθαυτά, αλλά στη δημιουργία “κινηματικής-συναισθηματικής” δράσης που θα κινητοποιεί διαρκώς και νέους δράστες.
      - Σε αντίθεση με μια υφέρπουσα φημολογία που διακινείται σε ΜΜΕ ανά τον “Δυτικό κόσμο”, οι Τζιχαντιστές δεν επιδιώκουν “σύγκρουση πολιτισμών” και “πόλεμο μεταξύ Ισλάμ και Δύσης”. Δεν είναι ούτε αφελείς ούτε μικρόνοοι (οι καθοδηγητές) για να μην αντιλαμβάνονται ότι μια τέτοια άμεση σύγκρουση απλώς θα ερημοποιούσε στη κυριολεξία τις γενέτειρες τους καθότι ούτε το Ισλάμ είναι ενιαίο, ούτε θα είχαν συμμάχους από άλλους πολιτισμούς. Το δε τεχνολογικό επίπεδο του Ισλάμ είναι στην ουσία ανύπαρκτο, είναι απλά χρήστες Αμερικανικής, Γαλλικής ή και Ρωσικής τεχνολογίας. Σε ενδεχόμενη πλήρη ρήξη με συμβατικούς πολεμικούς όρους με τη Δύση, απλώς θα εξαφανίζονταν από το μελλοντικό ιστορικό γίγνεσθαι.
      - Αυτό που ξεκάθαρα επιδιώκουν οι Τζιχαντιστές είναι να αποχωρήσουν οι Δυτικές χώρες από τα εδάφη που οι ίδιοι ελέγχουν (λ.χ. το Ισλαμικό κράτος Ιράκ/Συρίας).
      - Σε δεύτερη φάση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να ελέγξουν τις Δυτικά-ελεγχόμενες Μοναρχίες και πολιτικά συστήματα στη Μέση Ανατολή. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν η Δύση φοβούμενη περαιτέρω επιθέσεις στο έδαφος της, ενδώσει και αποχωρήσει. Ταυτοχρόνως ευελπιστούν ότι ο Δυτικός τρόπος ζωής βαθμιαία παρακμάζει και σε συνδυασμό με δημογραφικούς λόγους, θα υπάρξει μια όσο το δυνατόν πιο ειρηνική μετάβαση στο δικό τους πολιτισμικό πρότυπο.
      - Το όλο σκεπτικό τους βασίζεται στον λεγόμενο “Ανατολικό τρόπο πολέμου” που αποφεύγει τις κατά μέτωπον τακτικές αντιπαραθέσεις και δρα μέσω του ανταρτοπολέμου, εξάντλησης του ηθικού του εχθρού, χρήσης της τρομοκρατίας ως πολεμικού εργαλείου και δίνει τεράστια σημασία στην παραπλάνηση και την μυστική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου