Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Άνοιξε εχθές η αυλαία της Γιορτής Κρασιού Αλεξανδρούπολης



Άνοιξε εχθές η αυλαία της Γιορτής Κρασιού Αλεξανδρούπολης
    Επτά μαγικές μουσικές βραδιές και αξιόλογες παράλληλες εκδηλώσεις (εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ κ.α.)   έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν από εχθές οι επισκέπτες της «Γιορτής Κρασιού Αλεξανδρούπολης».
    Για τέταρτη συνεχή χρονιά κι ύστερα από διακοπή 25 χρόνων, αναβιώνει ένας θεσμός που σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, «ενώνει τις παλαιότερες με τις νεότερες γενιές, τις αναμνήσεις με τις θύμησες».
    Η αυλαία της γιορτής κρασιού άνοιξε εχθές με τη συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου. Αγαπημένα τραγούδια ταξίδεψαν τους επισκέπτες σε μονοπάτια που οι λαϊκές μελωδίες συναντούν τις παραδοσιακές, μέσα από ήχους που χαρακτηρίζουν την ελληνική μουσική και παράδοση.
    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα φιλοξενηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και διοργανώνονται από την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του δήμου Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή την Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου έχει ως εξής:
Τρίτη 26 και Παρασκευή 29 Ιουλίου βραδιά Θράκης,
Τετάρτη 27 Ιουλίου Στεργιανό γλέντι,
Πέμπτη 28 Ιουλίου ποντιακή βραδιά,
Σάββατο 30 Ιουλίου κρητική βραδιά και
Κυριακή 31 Ιουλίου λαϊκή βραδιά.
    «Η γιορτή κρασιού αποτελεί μία σπουδαία αφορμή για όλους μας, ντόπιους και ξένους, να καθίσουμε φιλιωμένοι στο ίδιο τραπέζι ξεχνώντας τις σκοτούρες της καθημερινότητας, σιγοψιθυρίζοντας αγαπημένα τραγούδια και απολαμβάνοντας τους ήχους και τις μελωδίες που μόνο η ελληνική μουσική και παράδοση μπορεί να μας προσφέρει» σημειώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης σε μήνυμά του για τη γιορτή κρασιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου