Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ;



ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ;
Γεώργιος Επιτήδειος
            Το απαράδεκτο φοβικό σύνδρομο, η δουλοπρέπεια, η αναβλητικότητα, η αναποτελεσματικότητα και ο αυτοεξευτελισμός, είναι δυστυχώς τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την εξωτερική πολιτική όλων σχεδόν των κυβερνήσεων της χώρας μας τα τελευταία σαράντα χρόνια. Οι Έλληνες πολιτικοί, είτε υπακούοντας σε εντολές από το εξωτερικό, είτε έχοντας υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της Τουρκίας, αντί να αντιμετωπίζουν με πυγμή και αποφασιστικότητα την τουρκική προκλητικότητα, προσπαθούν να εξευμενίσουν την γείτονα χώρα, την κατευνάζουν και ικανοποιούν, ως σύγχρονοι ραγιάδες, όλες τις απαιτήσεις της. Η τακτική αυτή έχει αποθρασύνει τους Τούρκους με αποτέλεσμα να είμαστε μάρτυρες της συνεχούς αμφισβητήσεως των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο με αποκορύφωμα τα Ίμια, της επικλήσεως των περιβόητων «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και, γενικά, των παραλόγων, αξιώσεων της Τουρκίας, που έχει γελοιοποιήσει διεθνώς την Ελλάδα. Κορυφή αυτού του παγόβουνου η παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία, που πέραν των άλλων, διέρρηξε τους δεσμούς μας με τους Κούρδους. 
            Ανάλογη περίπτωση διαφαίνεται στον ορίζοντα με την απαίτηση της Τουρκίας να της παραδώσει η Ελλάδα τους οκτώ (8) Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι, την προηγουμένη εβδομάδα, ζήτησαν πολιτικό άσυλο από την χώρα μας. Με τον τρόπο αυτόν, ένα κατ΄εξοχήν νομικό θέμα, κινδυνεύει να εξελιχθεί, από την Άγκυρα, σε μοχλό πολιτικής πιέσεως που θα εκθέσει διεθνώς την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια της χώρας μας.
            Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όταν ο πολίτης μίας χώρας ζητήσει πολιτικό άσυλο σε κάποια άλλη επειδή στην δική του χώρα διώκεται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και εάν επιστρέψει σ’ αυτή κινδυνεύει η ζωή του, ή θα υποστεί βασανιστήρια, δικαιούται να τύχει πολιτικού ασύλου και να μην εκδοθεί στην χώρα του. Στην προκειμένη περίπτωση και μετά την ανακοίνωση από τον Τούρκο πρόεδρο της προθέσεώς του να επαναφέρει την θανατική ποινή, η ζωή των οκτώ στρατιωτικών τίθεται σε προφανή κίνδυνο εφόσον εκδοθούν. Επί πλέον, είναι βέβαιο πως θα υποστούν τα πάνδεινα, εάν ληφθεί υπόψη ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε να συμπεριφέρονται οι τουρκικές αρχές στους συλληφθέντες πραξικοπηματίες.
            Συνεπώς η Ελλάδα, όχι μόνον υποχρεούται να τους χορηγήσει πολιτικό άσυλο, αλλά και να τους θέσει σε καθεστώς ειδικής (επικουρικής) προστασίας, εφοδιάζοντάς τους με ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου, εάν το επιθυμούν, να ταξιδεύσουν σε άλλη χώρα.
            Επειδή όμως ο σουλτάνος της Άγκυρας το έχει απαιτήσει, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και κάποιοι από τους υπουργούς του, φροντίζουν από τώρα να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε, η ελληνική κοινή γνώμη  να δεχθεί αδιαμαρτύρητα την καταπάτηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από την δουλόφρονα κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί να ικανοποιήσει τις παράλογες ορέξεις του Τούρκου αφέντη και να εκδώσει τους αιτηθέντες ασύλου.
            Όταν η ίδια κυβέρνηση αρνείται να επαναπροωθήσει στις χώρες τους εκατοντάδες χιλιάδες παρανόμων μεταναστών πολλοί από τους οποίους είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, επειδή τότε θα κινδυνεύσει η ζωή τους, όταν αυτή δεν έχει το σθένος να ζητήσει από την Γερμανία να της εκδώσει τον κ. Χριστοφοράκο που αποδεδειγμένα είναι εμπεπλεγμένος στο γνωστό σκάνδαλο της SIEMENS και του οποίου φυσικά δεν κινδυνεύει η ζωή, ούτε θα υποστεί βασανιστήρια εάν εκδοθεί, η ίδια κυβέρνηση έχει το θράσος να απαιτεί από τους Έλληνες να της επιτρέψουν να παραμένει ακόμη υπόδουλη στον Τούρκο κατακτητή, προκαλώντας αναίσχυντα τους θρυλικούς ήρωες της ελληνικής επαναστάσεως.
            Εύχομαι ειλικρινά η δικαστική έδρα που εξετάζει το αίτημα των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην αφήσει περιθώρια στον κ. Τσίπρα να αυτογελοιοποιηθεί και να εκθέσει ανεπανόρθωτα το κύρος της χώρας μας.   
            Ίσως κάποιοι θυμηθούν  το λεχθέν υπό των προγόνων μας «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» και δεν αντιδράσουν. Όταν όμως οι «ασχήμιες» προσβάλλουν και εξευτελίζουν όχι μόνο τον πρωθυπουργό και τους υπολοίπους μαθητευομένους μάγους της κυβερνήσεως αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό, πολλοί πρέπει να παραλλάξουν ένα άλλο αρχαίο ρητό, να αναφωνήσουν «Αιδώς Αχρείοι»  και να τους «τραβήξουν το αυτί».
Γεώργιος Επιτήδειος Αντιστράτηγος ε.α
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου