Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ποιες τροφές κάνουν τον ιδρώτα σας να μυρίζει πολύ άσχημα .



Ποιες τροφές κάνουν τον ιδρώτα σας να μυρίζει πολύ άσχημα .
Ρε παιδιά, δεν βάλατε το κυριώτερο. Τον ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ !
    Είναι γνωστό ότι ο ιδρώτας από μόνος του είναι άοσμος και πως η χαρακτηριστική του δυσοσμία προέρχεται από τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα, τα οποία «τρέφονται» από τον ιδρώτα και οι χημικές διεργασίες που προκύπτουν απελευθερώνουν δύσοσμες πτητικές ενώσεις.
    Υπάρχουν όμως και μερικές τροφές που συμβάλλουν εξίσου στην δυσοσμία του ιδρώτα και κατ' επέκαση του σώματός σας.
    Καρυκεύματα όπως το κάρυ και το κύμινο, αλλά και φαγητά όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορεί να μεταφέρουν την πολύ έντονη μυρωδιά τους στον ιδρώτα μας.
    Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ενώ κάνουν καλό στην υγεία μας μπορούν να προκαλέσουν έντονη δυσοσμία όταν το σώμα μας τα διασπά σε ενώσεις του θείου.
    Το κόκκινο κρέας συμβάλει και αυτό στην κακοσμία του ιδρώτα. Όταν διασπάται από το σώμα, συχνά αποθηκεύεται το αμινοξύ καρνιτίνη που ευθύνεται για κάποιες όχι και τόσο εύοσμες μυρωδιές.
    Οι δίαιτες με χαμηλές ποσότητες υδατανθράκων μπορεί να κάνουν καλό στη σιλουέτα, αλλά κάνουν κακό στην μυρωδιά σας. Σε αυτές τις δίαιτες το σώμα αντί για θερμίδες καίει λίπος, μία διαδικασία που προκαλεί κακοσμία.
    Τα ψάρια μερικές φορές μπορεί να αφήσουν μια ελαφριά μυρωδιά ψαρίλας. Για αυτό ευθύνονται όσα περιέχουν την ουσία χολίνη, όπως ο τόνος και ο σολωμός.
    Το αλκοόλ και η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσουν την εφίδρωση και μαζί την ένταση της μυρωδιάς του ιδρώτα.
    Ευτυχώς η κακοσμία του ιδρώτα λόγω του φαγητού μπορεί να διαρκέσει μέχρι 6 ώρες, οπότε με σωστό προγραμματισμό μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε χωρίς να φοβόσαστε τις συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου