Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τσακαλώτος: Ανησυχούμε για το Brexit, δεν μπαίνει θέμα Grexit.



Τσακαλώτος: Ανησυχούμε για το Brexit, δεν μπαίνει θέμα Grexit.
Δεν ξέρω εάν το κατάλαβε ο κ. Τσαλακωτός, αλλά το ‘’μαγαζί’’ πάει για κλείσιμο. Περιμένετε και θα δείτε. Όσο για την ‘’πόρτα’’, δεν θα προλάβει να την κλείσει ο τελευταίος
    Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του Brexit και στην ελληνική οικονομία δεν έκρυψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
    Τόνισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα Grexit, αλλά ξεκάθαρο θέμα αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών και αναφέρθηκε στο αίτημα της Αθήνα για λιγότερη επιτήρηση και μεγαλύτερη ελευθερία για να συνεχίσει το παράλληλο πρόγραμμα.
    Το Brexit δημιουργεί ασάφειες και αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ανησυχούμε. Πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Δε μπαίνει θέμα Grexit. Αλλά μπαίνει ξεκάθαρο θέμα αμφισβήτησης των ευρωπαϊκών θεσμών. Τώρα που εμείς ζητάμε από τους θεσμούς λιγότερη επιτήρηση και βαθμούς ελευθερίας για να συνεχίσουμε το παράλληλο πρόγραμμα, πρέπει να ξέρουμε σε ποιους τομείς ζητάμε την ελευθερία”, είπε ο κ.Τσακαλώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου