Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Άγρια επίθεση Βελκουλέσκου: Τα μέτρα δεν είναι αρκετά.



Άγρια επίθεση Βελκουλέσκου: Τα μέτρα δεν είναι αρκετά.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην νομίζουν κάποιοι ότι τελειώσαμε. Ούτε στα μισά του δρόμου  δεν φτάσαμε ακόμα……
    Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, οι Έλληνες δεν έμαθαν από τα παθήματά τους και μια νέα κρίση εμπιστοσύνης ξέσπασε το 2015, τόνισε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο συνέδριο του Economist
    Μη βιώσιμο χαρακτήρισε το ελληνικό χρέος η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντάλια Βελκουλέσκου από το βήμα του Economist, τονίζοντας ότι χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση. «Χρειάζεται μία ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, το οποίο είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο» δήλωσε εμφατικά η Βελκουλέσκου, διευκρινίζοντας ότι το ΔΝΤ, παρότι δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας, συμμετέχει στις συζητήσεις.
    Το στέλεχος του Ταμείου σημείωσε ότι «έχουμε αποδείξει ότι δεν είναι αναγκαία η εμπροσθοβαρής - πριν το 2018 - εφαρμογή των μέτρων για το χρέος, αλλά χρειάζεται να εκτιμήσουμε αν τα μέτρα που προτείνονται είναι σύμφωνα με την ανάλυσή μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». Αν όχι, θα πρέπει να προβλεφθούν επιπλέον μέτρα που θα τη διασφαλίζουν, πρόσθεσε.
    Αναφερόμενη στα δημοσιονομικά μεγέθη, τόνισε πως οι στόχοι είναι υπερβολικά φιλόδοξοι για τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας, ουσιαστικά επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρόταση του ΔΝΤ για μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018 από το 3,5% του ΑΕΠ στο 1,5%. «Ακόμη και αν εφαρμοσθούν πλήρως τα δημοσιονομικά μέτρα, δεν είναι αρκετά» σημείωσε.
    Η αξιωματούχος του ΔΝΤ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) των ελληνικών τραπεζών, τονίζοντας ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι αρκετά φιλόδοξη.
    «Η Ελλάδα έχει διανύσει έναν μακρύ δρόμο, ωστόσο οι Έλληνες δεν έμαθαν από τα τα παθήματά τους και μια νέα κρίση εμπιστοσύνης ξέσπασε το 2015», τόνισε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ.\\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου