Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Ρώσοι ανακάλυψαν αμερικανικό υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!



Ρώσοι ανακάλυψαν αμερικανικό υποβρύχιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!
    Αμερικανικό υποβρύχιο που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανακαλύφθηκε στον πυθμένα του ωκεανού κοντά στο νησί Ματούα που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Κουρίλ (Kurils)από εκστρατεία της Russian Geographical Society και του ρώσικου Υπουργείου Άμυνας.
    Ρώσοι δύτες σε συνεργασία με ναύτες του Στόλου της Ρωσίας στον Ειρηνικό (Pacific Fleet) ανακάλυψαν το υποβρύχιο σε βάθος 104 μέτρων, είπε ο Aleksandr Kirillin, γραμματέας της ακαδημαϊκής επιτροπής της Military Historical Society.

    Σύμφωνα με τον Kirillin το υποβρύχιο είναι το αμερικανικό Herring, το οποίο βυθίστηκε από του Ιάπωνες την πρωτη Ιουνίου 1944.
    Η αμερικανική πλευρά έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά με την ανεύρεση του πλοίου.
    Το υποβρύχιο μετέφερε 83 ναύτες και μόλις είχε ηττηθεί στην 8η και πιο σημαντική αποστολή υπηρεσίας του.
    Η επικοινωνία του είχε χαθεί με άλλα δύο ιαπωνικά πλοία, το Ishigaki και το Hokuyo Maru ήδη από τη νύχτα της 30ης προς τα ξημερώματα της 31ης Μαίου.
    Το υποβρύχιο είχε καταστρέψει δυο ακόμα σκάφη στο νησί Ματούα την πρώτη Ιουνίου αλλά εν τέλει άρχισε να φλέγεται από αντίποινα δυο άλλων πλοίων.
    Το πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο USS Herring SS-233, άρχισε την αποστολή του το Μάιο του 1942 έπειτα από διαταγή των ΗΠΑ. Συμμετείχε σε αρκετές αποστολές στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό Ωκεανό ενω έχει λάβει 5 παράσημα για τις υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
    Στην εκστρατεία ανεύρεσης του η οποία κατεύθασε στο σημείο την προηγούμενη εβδομαδα, και που προηγουμένως βοήθησε στην ανεύρεση ενός Ιαπωνικού στρατιωτικού πλοίου του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, έλαβαν μέρος 200 άτομα. Συγχρόνως, ανακάλυψαν ένα μαχητικό Mitsubishi A6M Zero του 1942


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου