Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

«Κούρεμα» κατά 74% του χρέους άνεργου με απόφαση Ειρηνοδικείου.



«Κούρεμα» κατά 74% του χρέους άνεργου με απόφαση Ειρηνοδικείου.
ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !
Ίσως εκεί έχουν περισσότερη λογική !
    Σωτήρια για άνεργο υπερχρεωμένο δανειολήπτη ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας καθώς , το χρέος του "κουρεύεται" κατά 74%. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας δικαιώνει άνεργο πρώην ξυλουργό, έγγαμο πατέρα δύο ενηλίκων τέκνων, σώζει την περιουσία του και κουρεύει το χρέος του, κατά 74%.
    Πρόκειται για δανειολήπτη με μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του με συνολικό ποσό χρέους 136.596,15 ευρώ σε δύο τράπεζες.
    Τα εισοδήματα του είναι 600 ευρώ μηνιαίως από περιστασιακές εργασίες.
    Τα περιουσιακά του στοιχεία είναι: Διώροφη κατοικία (ισόγειο και πρώτος όροφος) κτισμένο εντός ενός αγροτικού κτήματος έκτασης 2.023,05 τ.μ, κατάστημα και αποθήκη.
    Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας παρά τις ενστάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, αποφάσισε:
        -Δέχεται εν μέρει την αίτηση του αιτούντος,
        -Ρυθμίζει τα χρέη του δανειολήπτη με καταβολές επί πενταετία (60) μήνες, απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ, κατά αντιστοιχία στην κάθε μια.
        -Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία, συνιδιοκτησίας κατά 50% με την σύζυγο.
Χορηγεί, "περίοδο χάριτος " πενταετία.
        -Επιβάλλει, στον δανειολήπτη για την διάσωση της κατοικίας την καταβολή μηνιαίας δόσης 129 ευρώ, για 15 χρόνια σε 180 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά την πάροδο της πενταετίας
        -Διατάσσει την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήματος κυριότητας του ίδιου του δανειολήπτη για 10 χρόνια με ποσό εκμίσθωσης 250,00 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται και θα διανέμονται με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 (παρ.1 εδ.β)Ν.3869/2010
        -"Κουρεύει" το χρέος του δανειολήπτη κατά 74%
Τέλος σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης «είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται δικαστήριο της χώρας να διατάζει την ενοικίαση περιουσιακού στοιχείου, να καθορίζει το μίσθωμα αλλά και την χρονική περίοδο της μίσθωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου