Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Έρχονται τα πρώτα flea market στην πόλη!



Έρχονται τα πρώτα flea market στην πόλη!
    Όσοι παρακολουθούν τον αμερικανικό κινηματογράφο θα έχουν συναντήσει πολλές σκηνές σύμφωνα με τις οποίες οι εκάστοτε πρωταγωνιστές για τον ένα ή τον άλλο λόγο κάνουν ένα πέρασμα από μία υπαίθρια αγορά. Χαρακτηριστικότερες ίσως από όλους θαυμάστρια των flea market, η S. Jessica Parker, η οποία ως τηλεοπτική Carrie Bradshaw βόλταρε πολλές φορές με τις φίλες της ψάχνοντας το τέλειο νέο πιθανό απόκτημα των ελάχιστων δολαρίων.
    Οι αθεράπευτοι κυνηγοί μικρών θησαυρών και ευκαιριών στην πόλη ετοιμάζονται να ζήσουν αντίστοιχες “σκηνές” καθώς τα δύο πρώτα μεγάλα flea markets έρχονται και στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο. Τα flea market, υπαίθριες μεγάλες αγορές γεμάτες από βιντατζ αντίκες, κοσμήματα, μικροαντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ μεταχειρισμένα, άπαντα σε απίστευτες τιμές ευκαιρίας, στημένα κάτω από μεγάλες ή μικρότερες πολύχρωμες τέντες, στο εξωτερικό αποτελούν αγαπημένη καθιερωμένη συνήθεια με τις δύο διοργανώσεις που ετοιμάζονται από την ομάδα του Upnloud η μία και του Χariseto με το Thrift Shop η άλλη, να φιλοδοξούν να γίνουν με την σειρά τους θεσμοί.

    Mέχρι στιγμής στην πόλη το πιο κοντά σε flea market που υπάρχει είναι η αγορά στο Καπάνι και στην Τοσίτσα-Μπιτ Παζάρ, ωστόσο χωρίς να ανταποκρίνονται πλήρως στην φιλοσοφία του καθώς πρόκειται για πιο εξειδικευμένες αγορές με διαφορετική δομή. Οι δύο διοργανώσεις που έρχονται, υπόσχονται την ολοκληρωμένη και αυθεντική εμπειρία ενός flea market όπου στόχος δεν είναι άλλος από τις έξυπνες αγορές σε μία ανοιχτή έκταση γεμάτη εκθέματα που θα καλύψουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Το 1ο flea market στις 3-4 Ιουνίου 
    Από το Xariseto και το Thrift Shop, ένα flea market με ρίζες απο Aμερική, αλλά διαφορετικό από όσο φαντάζεστε καθώς έρχεται δυναμικά με την πλαισίωσή του από live μπάντες και dj sets, streed food, juggling, συνδιάζοντας παιχνίδια για μικρούς αλλα και ενημέρωση και αγορές για τους μεγάλους. Εκεί θα βρεις από ρούχα και αξεσουάρ sencond hand, κοσμήματα, παπούτσια και αντίκες, συλλογές, βινύλια και comics, μικροέπιπλα, έως βιολογικά προιόντα και τρόφιμα. Σε μία έκταση 1.500 τμ σχεδόν, ανάμεσα στο Άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου και τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στην Νέα Παραλία, περισσότεροι από 200 -μέχρι στιγμής- εκθέτες θα
στήσουν την πραμάτεια τους σε ένα από τα πλέον εντυπωσιακά events της αγοράς. Οι Θεσσαλονικείς πρέπει να κάνουν υπομονή έως τις 3 Ιουνίου ενώ όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν τον δικό τους πάγκο μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στον παρακάτω σύνδεσμο έως και τις 18 Μαίου.
    Περισσότερες πληροφορίες για τους εκθέτες και την αίτηση συμμετοχής τους ΕΔΩ.
    *Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου από τις 11 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, στην Νέα Παραλία στο ύψος του γλυπτού “Ομπρελίτσες
Το 2ο Flea Market ακολουθεί τον Σεπτέμβριο 
    Η δεύτερη διοργάνωση flea market έρχεται επίσης δυναμικά και οργανωμένα τον Σεπτέμβριο. Από την ομάδα του Upnloud η οποία σύντομα θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την διοργάνωση, το περιεχόμενο αλλά και όλες τις πληροφορίες για την εκδήλωση, από την ακριβή της τοποθεσία μέχρι και τις αιτήσεις για την συμμετοχή εκθετών.
    *Περισσότερες πληροφορίες για το δεύτερο flea market ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου