Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

'Πράσινο φως' από την Ολλανδία για την καλλιέργεια ανθρώπινων εμβρύων.



'Πράσινο φως' από την Ολλανδία για την καλλιέργεια ανθρώπινων εμβρύων.
Αφού κατάφεραν από τον άκρατο κιναιδισμό και τα ναρκωτικά να γίνουν ‘’τζούφιοι’’, ψάχνουν τρόπους….
Το επόμενο στάδιο, θα είναι SUPER MARKET μωρών, όπου θα διαλέγουν και την επιθυμητή διασταύρωση, σαν τα σκυλάκια!
Και αυτά, χωρίς να σκεφτούμε την θρησκευτική ( ΝΑΙ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ! ) πλευρά του θέματος.
Ανθή Κουτσουμπού
     Το "πράσινο φως" για την καλλιέργεια ανθρώπινων εμβρύων "υπό αυστηρώς περιοριστικούς όρους" για επιστημονική έρευνα, προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση της Ολλανδίας, δίνοντας έτσι ελπίδες στα ζευγάρια που επιθυμούν αλλά δεν μπορούν να γίνουν γονείς.
    "Θέλουμε να επιτρέψουμε τη δημιουργία εμβρύων για επιστημονική έρευνα και υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις για να δώσουμε την ελπίδα στους ανθρώπους για υγιή παιδιά. Η έρευνα αφορά τη στειρότητα, τις τεχνικές τεχνητής αναπαραγωγής και τις κληρονομικές ή εκ γενετής ασθένειες", δήλωσε η υπουργός Υγείας, Έντιθ Σίπερς. Επεσήμανε, επίσης, ότι σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται και τα άτομα που έχασαν τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά μετά από θεραπεία για καρκίνο σε νεαρή ηλικία.
    Παράλληλα, πρόκειται να τηρηθεί αυστηρώς ο λεγόμενος "κανόνας των 14 ημερών", σύμφωνα με τον οποίο τα ανθρώπινα έμβρυα δεν επιτρέπεται να καλλιεργηθούν στο εργαστήριο για περισσότερες από δύο εβδομάδες, καθώς μετά εκτιμούν οι ειδικοί ότι εντοπίζεται ο πρώτος αισθητός πόνος.
    Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, στην Ολλανδία επιτρέπονται δοκιμές μόνο σε έμβρυα που προέρχονται από εργαστηριακές διαδικασίες γονιμοποίησης.
    "Μέχρι τώρα η απαγόρευση της καλλιέργειας εμβρύων έχει εμποδίσει τις έρευνες, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη θεραπεία ασθενειών", επεσήμανε η υπουργός.
    Πριν λίγους μήνες η Βρετανία χορήγησε την πρώτη άδεια έρευνας σε γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα έμβρυα και έγινε μία από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση.
    Νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα, ομάδα επιστημόνων με έδρα τις ΗΠΑ ανέφεραν ότι καλλιέργησαν ανθρώπινο έμβρυο στο εργαστήριο για 13 ημέρες, αμφισβητώντας για πρώτη φορά τον "κανόνα των 14 ημερών", καθώς κανένας άλλος συνάδελφός τους δεν είχε καταφέρει να διατηρήσει ζωντανό το έμβρυο για τόσο διάστημα. Στη συνέχεια, όπως έκαναν γνωστό, το κατέστρεψαν. Το διάστημα ζωής ενός εμβρύου εκτός μήτρας κυμαίνεται από 7 έως 9 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου