Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Αρνήθηκε να φορέσει τακούνια στη δουλειά και την απέλυσαν.



Αρνήθηκε να φορέσει τακούνια στη δουλειά και την απέλυσαν.
http://www.iefimerida.gr
    Προτίμησε την ανεργία από την καταπίεση. Στο Λονδίνο, μια γραμματέας 27 ετών απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να φοράει ψηλά τακούνια στο γραφείο.
    Η νεαρή γυναίκα δεν το έβαλε κάτω και δημοσιοποίησε ένα κείμενο το οποίο έχουν υπογράψει ως σήμερα πάνω από 80.000 άνθρωποι.
    Η νεαρή κοπέλα Νίκολα Θορπ είχε προσληφθεί ως γραμματέας στην επιχείρηση PwC, και απολύθηκε σχεδόν αμέσως. Ο λόγος ήταν ότι η Θορπ αρνήθηκε να φοράει τακούνια «από 5 ως 10 εκατοστά», σύμφωνα με το BBC. Η νεαρή ζήτησε να της εξηγήσουν «για ποιό λόγο τα ίσια παπούτσια αποτελούν εμπόδιο στη δουλειά της» αλλά ο επικεφαλής δεν ήθελε να ακούσει τίποτα.
    Σύμφωνα με το γραφείο δικηγόρων της εταιρίας, η Νίκολα Θορπ υπέγραψε «τον ενδυματολογικό κώδικα της επιχείρησης» μόλις προσελήφθη. Στην Μεγάλη Βρετανία επιτρέπεται να απολύσεις έναν υπάλληλο ο οποίος δεν συμμορφώνεται «στις απαιτήσεις του ενδυματολογικού κώδικα με τον όρο να του δοθεί αρκετός χρόνος για να αγοράσει κατάλληλα ρούχα και παπούτσια». Ετσι, παρότι το να φοράει όλη την ημέρα ψηλά τακούνια ήταν επώδυνο για την νεαρή Θορπ, η απόλυσή της είναι νόμιμη.
    Η νεαρή Θορπ έγινε πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ και διάσημη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο κείμενό της καταγγέλλει την ισοπεδωτική μεταχείριση εις βάρος των γυναικών και ζητάει από όλους να το υπογράψουν. «Φοβόμουν λίγο να μιλήσω αλλά κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω τη φωνή μου να ακουστεί γιατί πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα», γράφει.
    Την Παρασκευή 13 Μαίου το twitter γέμισε από συμπαράσταση για την νεαρή Θορπ. Γυναίκες από όλο τον πλανήτη φωτογραφήθηκαν με ίσια παπούτσια και ανέβασαν τις φωτογραφίες τους χρησιμοποιώντας το hashtag #FlatsFriday.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου