Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Δημαράς: Θρηνώ γιατί ψηφίζω μέτρα που δεν θέλω.



Δημαράς: Θρηνώ γιατί ψηφίζω μέτρα που δεν θέλω.
Σιγά, θα μας πνίξεις από το ποτάμι δάκρυα που χύνεις!
Δεν έχεις άλλη επιλογή? Το ΟΧΙ τι είναι ? Η παραίτηση τι είναι ?
Έχεις και μια ακόμα. Να εξαφανιστείς, όσο είναι καιρός , για να πάψεις να μας ‘’δουλεύεις’’.
    Ο Οικολόγος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της. Θρηνώ για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Θρηνώ για την υποδούλωση της πατρίδας και των Ελλήνων στους ξένους»
    «Ανθρωπάκια»! Αυτή η λέξη που εκτοξεύτηκε από μέλος της αντιπολίτευσης, προκειμένου να περιγράψει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που ενόχλησε τον Γιώργο Δημαρά, όπως ο ίδιος ανέφερε, πριν προχωρήσει σε ένα ρεσιτάλ «θρήνου» και «αυτό-οικτιρμού» που κατέληξε στο «θρηνώ γιατί θα ψηφίσω μέτρα που δεν θέλω, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή».
    «Δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την δημόσια περιουσία άμεσα ή έμμεσα σε ξένα συμφέροντα. Που αλλού γίνεται αυτό;» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει «λυπάμαι πραγματικά για την τραγική κατάσταση της πατρίδας. Όπως λυπάμαι για την κατάσταση στο κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει αυτογνωσία και αυτοκριτική. Όταν ακούω ύβρεις χωρίς επιχειρήματα. Όταν ακούω λέξεις όπως αλήτης ή αλητεία. Όταν ακούω για βουλευτές ολόκληρων ΚΟ που έχουν προσωπικότητες με ήθος να χαρακτηρίζονται ανθρωπάκια. Ακούστηκε αυτό για ολόκληρη ΚΟ».
    Με φωνή γεμάτη «κόμπους» από συγκίνηση υποστήριξε πως «Θρηνώ  για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της. Θρηνώ για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Για την υποδούλωση της πατρίδας και των Ελλήνων στους ξένους». Παράλληλα όμως έσπευσε να διευκρινίσει ότι  «Θρηνώ γιατί θα ψηφίσω μέτρα αν και δεν θέλω αλλά δεν έχω άλλη προοπτική» θυμίζοντας με τον τρόπο αυτό δεκάδες βουλευτές προηγούμενων κυβερνήσεων που αν και διαφωνούσαν με τα προωθούμενα μέτρα και το έλεγαν δημόσια δεν είχαν το σθένος να διαφοροποιηθούν.
    Ο κ. Δημαράς επιχείρησε δε να δικαιολογήσει την θετική του ψήφο – αν και με πόνο ψυχής – λέγοντας πως δεν επιθυμεί να «έρθουν στην κυβέρνηση όσοι κατέστρεψαν την πατρίδα» για να συνεχίσει με όσα τον κάνουν να λυπάται. «Λυπάμαι για τους βουλευτές που έχουν βολευτεί στα προνόμιά τους και έχουν 2 αστυνομικούς. Θρηνώ γιατί το 50% της δημόσιας περιουσίας παραδίδεται σε ξένους ως αποτέλεσμα των εγκληματικών λαθών προηγούμενων κυβερνήσεων. Θρηνώ γιατί  το πρώην ειρηνοδικείο Ανδρίτσαινας μπορεί να βγει στο σφυρί αντί να αξιοποιηθεί ως πολιτιστικό κέντρο».
    Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν «Δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε.  Αυτό είναι κατάντια». «Θρηνώ για την καταστροφή του πλανήτη» (!) είπε σε άλλο σημείο εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό και τους Οικολόγους μιας και εκπροσωπεί την συγκεκριμένη τάση στον ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει ότι πέραν των άλλων θρηνεί και για το ότι «οι Έλληνες διαφορετικών ομάδων δεν  μπορούν να παρακολουθούν μαζί τους αγώνες ποδοσφαίρου».
    Κάλεσε δε τους νέους «να μην πιστεύουν όσους τους λένε ότι υπάρχει εύκολος δρόμος. Τους καλώ να συνασπιστούν όχι για να τα σπάνε αλλά να ανακαλύψουν ξανά τις ηθικές αξίες που εμείς ποδοπατήσαμε».  «Υπάρχει ελπίδα;» αναρωτήθηκε για να απαντήσει «Ναι αν πάψουμε να τρωγόμαστε. Απαιτείται πολιτική συνεννόησης. Οφείλουμε μετά την αξιολόγηση να λειτουργήσουμε με θετικό πρόσημο». Τέλος επισήμανε προς τους υπουργούς πως «άκουσα την Ντόρα Μπακογιάννη και με προβλημάτισε η παρατήρησή της ότι πρέπει να απορυθμιστούν όσα περιουσιακά στοιχεία θα πάνε στο ταμείο και όχι όσα δεν θα πάνε. Να το προσέξουμε πολύ κ. υπουργέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου