Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Γκάφα με Γιάννου η Εθνική, ήττα με 3-0 στα χαρτιά από Τουρκία!



Γκάφα με Γιάννου η Εθνική, ήττα με 3-0 στα χαρτιά από Τουρκία!
ΕΠΟ είναι αυτή, όλα να τα περιμένεις…..
    Η ΕΠΟ τιμωρήθηκε από τη FIFA για τη χρησιμοποίηση του Γιάννου στο φιλικό απέναντι στην Τουρκία στις 17 Νοεμβρίου, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα να κληθεί γιατί είχε παίξει σε αγώνα Παίδων της Αυστραλίας. Έχασε το ματς 3-0 στα χαρτιά η Εθνική.
    Πολύ σημαντική παράλειψη από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με αφορμή το φιλικό της Εθνικής ομάδας με την Τουρκία στις 17 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο χωρίς γκολ και ήταν το δεύτερο από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Μίχαελ Σκίμπε.
    Η Εθνική ομάδα χάνει το παιχνίδι με 3-0 στα χαρτιά και ο λόγος είναι η αντικανονική συμμετοχή του Απόστολου Γιάννου, ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 70ο λεπτό αντί του Κώστα Μήτρογλου. Ο Ελληνοαυστραλός φορ, ο οποίος αποφάσισε τελικά να παίζει για την εθνική ομάδα των "καγκουρό", είχε αγωνιστεί δυο φορές με την Εθνική Παίδων της Αυστραλίας και ως εκ τούτου δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, κάτι που δεν γνώριζε η ελληνική πλευρά.
    Όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, το ματς κατακυρώνεται στην Τουρκία με 3-0 και επιπλέον η ΕΠΟ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, η οποία την θεωρεί υπεύθυνη για τη μη τήρηση του άρθρου 55, παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα. Μηδενισμός, λοιπόν, για την Εθνική και ήττα στα χαρτιά.
    Φυσικά, η Εθνική χάνει και τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος προσμετράται στην βαθμολογία που έχει στην κατάταξη της FIFA, αλλά αυτό έχει τη μικρότερη σημασία την δεδομένη χρονική στιγμή. Ο τότε φορ του Αστέρα Τρίπολης, χρησιμοποιήθηκε στο φιλικό πριν η Ομοσπονδία αιτηθεί προηγουμένως απόφαση για αλλαγή, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.
Τι λένε στην ΕΠΟ
    Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν προτίθεται να εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το θέμα, πάντως τονίζουν ότι το μπέρδεμα προέκυψε επειδή ο Γιάννου είχε παίξει στην Εθνική Νέων και Ελπίδων της Ελλάδας και στους... Παίδες της Αυστραλίας, κάτι που δεν γνώριζαν. Από την στιγμή που προβιβάστηκε στην Ανδρών της Ελλάδας, όφειλε η ΕΠΟ να αιτηθεί για αλλαγή, ώστε να μπορεί να τον χρησιμοποιήσει.   Αυτή είναι αρμοδιότητα του τμήματος Εθνικών ομάδων, υπήρξε η σχετική παράλειψη εξαιτίας του ότι είχε αγωνιστεί με τα "γαλανόλευκα" πριν την Ανδρών και παράλληλα δεν υπήρχε γνώση ότι είχε παίξει στην Παίδων της Αυστραλίας.
Αναλυτικά η απόφαση της FIFA:
    "Η ελληνικής ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμωρήθηκε από τη FIFA για λάθος χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή σε φιλικό απέναντι στην Τουρκία, στις 17 Νοεμβρίου. Χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα να κληθεί.
    Το ματς κατακυρώνεται στην Τουρκία με 3-0 και επιπλέον η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμωρείται με πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, η οποία την θεωρεί υπεύθυνη για τη μη τήρηση του άρθρου 55, παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα.
    Η τιμωρία συνδέεται με τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος συμμετείχε σε επίσημη διοργάνωση με την ομάδα νέων της εθνικής Αυστραλίας. Συμμετείχε στο φιλικό πριν η ΕΠΟ αιτηθεί προηγουμένως απόφαση για αλλαγή, όπως ορίζουν τα άρθρα 5. παρ. 8 των κανονισμών 1 και 3".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου