Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Στελέχη των ΕΔ λένε όχι σε “μεταθέσεις” σε hotspot μετά από τις φήμες για ηπατίτιδα σε λιμενικούς.



Στελέχη των ΕΔ λένε όχι σε “μεταθέσεις” σε hotspot μετά από τις φήμες για ηπατίτιδα σε λιμενικούς.
    Οι πληροφορίες διακινούνται ανεπισήμως και γι΄αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε επιφυλακτικοί. Σύμφωνα μ΄ αυτές δύο Λιμενικοί που είχαν εμπλοκή στις επιχειρήσεις για τους πρόσφυγες-μετανάστες διαγνώστηκαν να πάσχουν από ηπατίτιδα και άλλα τέσσερα εξετάζονται. Και μόνο η διακίνηση των πληροφοριών έχει προκαλέσει ανησυχία παντού και φυσικά στα στελέχη των ΕΔ. Τα οποία πολύ σωστά πλέον ζητούν να κάνουν όλα τα εμβόλια πριν σταλούν σε υπηρεσίες που έχουν σχέση με πρόσφυγες και μετανάστες.
    Σ΄ αυτό το σημείο υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι σε πολλές περιπτώσεις από τις υπηρεσίες υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις και δικαιολογίες. Όπως για παράδειγμα ότι δεν χρειάζονται όλα τα εμβόλια και οτι δεν χρειάζεται να ανησυχούν τα στελέχη ,γιατί δήθεν δεν θα έρχονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο. Αυτό πως μπορεί να γίνει;
    Η απάντηση που δίνουν πολλά από τα στελέχη στα οποία έχει ζητηθεί να πάνε σε hot spot ,χωρίς να τους κάνουν όλα τα εμβόλια που προβλέπονται είναι ότι αν η τους συμβεί οτιδήποτε που να έχει σχέση με την υγεία τους θα θεωρηθεί συμβάν “ένεκα διατεταγμένη υπηρεσίας” και αυτή θα πρέπει να αναλάβει όλες τις ευθύνες. Μνήσθητί μου Κύριε ! Εάν αληθεύει, είναι εντελώς ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ?????? Θα αποκατασταθούν τα προβλήματα υγείας εάν είναι ‘’ένεκεν της υπηρεσίας’’ ?
    Οι σωστές επισημάνσεις των στελεχών φαίνεται ότι πιάνουν τόπο ,αφού τα Γενικά Επιτελεία έχουν αρχίσει να ζητάνε πλέον…εθελοντές για να πάνε στα hot spot . Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκουν βέβαια.
    Πάντως θα πρέπει ήδη οι νομικοί των Γενικών Επιτελείων να προβληματίζονται σοβαρά για το ενδεχόμενο να υπάρξουν στελέχη που θα αντιμετωπίσουν θέματα υγείας. Μακάρι όλα αυτά να μείνουν στη σφαίρα της θεωρίας. Αλλά επειδή τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί θα πρέπει εκ των προτέρων τα στελέχη να είναι διασφαλισμένα σ΄ όλα τα επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου