Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Α.Π.Ο. ‘’ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ’’. Δελτίο Τύπου



Α.Π.Ο. ‘’ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ’’. Δελτίο Τύπου
"Χίλιες φορές καλύτερα να αποτύχεις να φτάσεις τ’ άστρα
παρά απλά να τα κοιτάς"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
ΝΕΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΜΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2016
            Μετά από μια μεγάλη διαδρομή, από την αρχή της άνοιξης, οπότε άρχισαν οι Προκριματικοί αγώνες κατά περιοχή, έως και τη Μεγάλη Δευτέρα 24 Απριλίου, οπότε έληξαν οι Πανελλήνιοι αγώνες, έφτασε στο τέλος της η διαδικασία και ο Μαραθώνιος των αγώνων των Μαθητικών Σκακιστικών Αγώνων (Πρωταθλήματος και Ανοιχτού Κυπέλλου) 2016.
            Στην όλη διαδικασία θα πρέπει να συμμετείχαν, Πανελληνίως, πάνω από 15.000 παιδιά, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως.
            Από τον Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ έλαβαν μέρος πάνω από 50 μαθητές, συμπεριλαμβανομένων και όσων δόθηκαν προσωρινά με υποσχετική ενός έτους σε άλλο σύλλογο, καθώς και όσων δεν ανήκουν αλλά προπονούνται στον Όμιλο και επιθυμούν να ενταχθούν σ’ αυτόν.
            Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της καλής προετοιμασίας που είχαν τα παιδιά, η παράδοση των Μαθητικών Αγώνων που θέλει τους μικρούς σκακιστές μας να διαπρέπουν, συνεχίστηκε και φέτος με την κατάκτηση απ’ αυτούς έξι χρυσών, τεσσάρων ασημένιων και έξι χάλκινων μεταλλίων.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΜΑΣ:
            ΚΟΥΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Χάλκινο Μετάλλιο ως τρίτο κορίτσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Γ΄ Γυμνασίου.
            ΔΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ: Χρυσό μετάλλιο, ως πρώτο κορίτσι στο 12ο Ανοιχτό Κύπελλο Ελλάδας και δεύτερη θέση στα κορίτσια του Βορείου Τομέα Αθήνας.
            ΜΠΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Ασημένιο μετάλλιο στη Γ΄ Γυμνασίου στο Βόρειο Τομέα Αθήνας.
            ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο στην Α΄ Γυμνασίου στο Βόρειο Τομέα Αθήνας και 19η θέση (μεταξύ 47 αγωνισθέντων) στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
            ΑΛΕΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Χρυσό μετάλλιο στην Α΄ Γυμνασίου στο Βόρειο Τομέα Αθήνας.
            ΚΟΥΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑ: Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ΣΤ΄ Δημοτικού (Χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια της ΣΤ΄ - για έβδομη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδος, αρχής γενομένης από το νηπιαγωγείο το 2010).
            ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ: Χρυσό μετάλλιο στην ΣΤ΄ Δημοτικού στο Διαδημοτικό Πρωτάθλημα των Δήμων Βούλας, Βουλιαγμένης και Γλυφάδας, Χάλκινο μετάλλιο στην Τελική Φάση Αττικής, και 8η θέση (μεταξύ 76 αγωνισθέντων) στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
            ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ: 4η θέση στην Ε΄ τάξη Δημοτικού Βορείου Τομέα Αθήνας και 24η θέση (μεταξύ 65 αγωνισθέντων) στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
            ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ: Χάλκινο Μετάλλιο στην Ε΄ Δημοτικού της Ανατολικής Αττικής.
            ΠΛΕΤΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια της Γ΄ Δημοτικού και ασημένιο μετάλλιο στην αντίστοιχη Γενική Κατάταξη του Κεντρικού Τομέα Αθήνας.
            ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Χάλκινο Μετάλλιο στην Γ΄ Δημοτικού Βορείου Τομέα Αθήνας.
            ΚΟΤΖΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ: Δεύτερη θέση στα κορίτσια την Γ΄ Δημοτικού Βορείου Τομέα Αθήνας.
            ΛΙΑΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο στην Α΄ Δημοτικού Βορείου Τομέα Αθήνας, και 16η θέση (μεταξύ 60 αγωνισθέντων) στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
            ΧΑΤΖΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ: Ασημένιο μετάλλιο στην Α΄ τάξη Δημοτικού Ανατολικής Αττικής.
            ΔΙΚΑΙΟΥΛΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ Ασημένιο μετάλλιο στην Α΄ τάξη Δημοτικού Βορείου Τομέα Αθήνας.
            ΜΑΧΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Χρυσό μετάλλιο στα Νήπια του Βορείου Τομέα Αθήνας και 9η θέση (μεταξύ 45 αγωνισθέντων) στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
            Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι (βλ. παρακάτω) σκακιστές του Ομίλου που αγωνίστηκαν στους αγώνες των διαφόρων περιοχών της Αττικής: ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ ΑΡΤΕΜΙΣ,: ΑΛΕΥΡΑ ΑΝΝΑ (πρόκριση), ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ-ΚΑΝΔΗΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΑΝΤΙΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΝΤΑΜΑΓΚΑ ΖΩΗ, ΚΑΡΚΑΛΟΥΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ ΕΚΤΩΡ, ΜΙΚΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΝΤΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ ΑΝΝΑ, ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΛΕΚΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΙΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ, ΓΡΥΛΛΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ,  ΤΣΟΥΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΑΛΚΗΣ, ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΤΣΟΥΜΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΦΟΙΒΟΣ, ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, ΖΩΤΟΣ ΦΑΝΗΣ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΝΙΚΗ, ΚΟΤΖΑΚΟΥΛΑΚΗ ΙΛΙΑΝΑ, ΠΛΕΤΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΦΩΤΟΥ ΘΑΛΗΣ, ΠΑΓΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΓΩΝΗ ΕΥΕΛΙΝΑ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ) και ΚΟΚΚΑΛΙΔΟΥ ΜΥΡΤΩ.
            Πλέον αυτών, οι παρακάτω μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΑΡΓΥΡΗ-ΛΑΙΜΟΥ και σκακιστές του Ομίλου κατέκτησαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Ανατολικής Αττικής: Δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο οι ΚΟΥΤΑ ΑΝΤΩΝΙΑ (ΣΤ΄) - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Ε΄) - ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ ΑΡΤΕΜΙΣ (ΣΤ΄) - ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ (Ε΄) - ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ (ΣΤ΄) και τρίτη θέση και χάλκινο οι ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Ε΄) - ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ (Ε΄) - ΚΟΛΟΥΤΣΕΛΛΟ ΤΖΟΒΑΝΝΙ (Ε΄) - ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ ΝΕΦΕΛΗ (Ε΄) - ΧΑΤΖΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Α΄) - ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΣΤ΄).
            Όλους τους παραπάνω αθλητές-σκακιστές, τόσο αυτούς που επέτυχαν τις πιο σημαντικές διακρίσεις, όσο και τους λοιπούς που πέτυχαν την καταξίωσή τους ως αθλητές, απλώς και μόνο επειδή έλαβαν τη δύσκολη απόφαση και την έκαναν πράξη, δηλαδή αγωνίστηκαν, συγχαίρουμε, όχι, τόσο, για τις όποιες διακρίσεις τους, αλλά για την προσπάθεια, τον κόπο και τις θυσίες όλων στις οποίες οικειοθελώς υποβλήθηκαν, ώστε να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να αγωνιστούν με τόσο υψηλές προδιαγραφές επιτυχίας. Απέδειξαν έτσι, για άλλη μια φορά, ότι χωρίς θυσίες και αγώνα δεν μπορεί κανείς να επιτύχει κάτι πολύ υψηλό και ωραίο, κανέναν «Ολύμπιο» στόχο. Και φυσικά, η προσπάθεια αυτή, οι κόποι και οι θυσίες έχουν ανεκτίμητη αξία, για ένα επιπλέον λόγο: γιατί κανείς εκ των αθλητών αυτών δεν μπορούσε να γνωρίζει εκ των προτέρων το ποθητό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό άλλωστε και αποτελούν ένα υγιές ΠΡΟΤΥΠΟ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ για όλα τα παιδιά και ένα τέλειο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς μίμηση.
            Είμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας, όπως πρέπει να είναι υπερήφανοι όλοι όσοι γαλουχούν ψυχές νεοσσών και συμπαρίστανται στον αγώνα των μικρών μαθητών τους, υπερήφανοι ακριβώς γι’ αυτόν τον αγώνα!!
            Σημείωση: Όλοι οι παραπάνω σκακιστές θα βραβευτούν με μετάλλιο και ανάλογο δίπλωμα σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στον Όμιλο, περί τα τέλη της σχολικής χρονιάς.
ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ
ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
            Βασικά Τμήματα
            -           Τετάρτη 17.30-18.00: Νήπια και Α΄ Δημοτικού (νέοι αρχάριοι – προετοιμασία για ένταξη στο Τμήμα 18.00-19.00).
            -           Τετάρτη 18.00-19.30: Αρχάριοι.
            -           Τετάρτη 19.00-20.30: Ημιπροχωρημένοι.
            -           Τετάρτη 20.00-21.30: Προχωρημένοι.
            -           Σάββατο 17.30-18.00: Νήπια και Α΄ Δημοτικού (νέοι αρχάριοι – προετοιμασία για ένταξη στο Τμήμα 18.00-19.00).
            -           Σάββατο 18.00-19.30: Αρχάριοι.
            -           Σάββατο 19.00-20.30: Ημιπροχωρημένοι.
            -           Σάββατο 20.00-21.30: Προχωρημένοι.
            -           Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη: Ενδέχεται να δημιουργηθούν Τμήματα εάν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι.
            Ειδικά Τμήματα
            -           Λειτουργία Λέσχης κάθε Παρασκευή: Για την εξυπηρέτηση των μελών και των φίλων του Ομίλου, κάθε Παρασκευή, από 19.00 έως 22.00, δε θα παραδίδονται μαθήματα, αλλά όσοι επιθυμούν θα μπορούν να επισκέπτονται την αίθουσα προπονήσεων του Ομίλου για παίξιμο παρτίδων.
            -           Παρασκευή 19.00-22.00, (κατά διαστήματα): Μικτό Τμήμα, ανεξαρτήτως γνώσεων και ηλικίας. Στο Τμήμα αυτό δεν παραδίδονται μαθήματα, αλλά οι μαθητές εργάζονται υπό την επίβλεψη του Προπονητή τους, επιλύοντας σκακιστικά προβλήματα – ασκήσεις. Επίσης, από καιρού εις καιρόν οι τρεις ώρες του Τμήματος θα διατίθενται για τη διεξαγωγή αγώνων.
            -           Παρασκευή 19.00-20.00 (μόνον κατόπιν προηγηθείσας τηλεφωνικής συνεννοήσεως): Τμήμα νέων μικρών μαθητών (κυρίως Νήπια και Α΄ τάξη Δημοτικού) για ολιγοήμερη προετοιμασία τους με σκοπό τη γρήγορη ένταξή τους σε κάποιο από τα Βασικά Τμήματα. Λειτουργεί παράλληλα και στα πλαίσια του πιο πάνω Τμήματος 19.00-22.00 της ιδίας ημέρας.
            Σημείωση: Βασική προϋπόθεση για να συμμετέχει κανείς στα Τμήματα της Παρασκευής (πλην της Λέσχης) είναι, είτε να συμμετέχει σε κάποιο από τα Βασικά Τμήματα Τετάρτης ή Σαββάτου είτε να προετοιμάζεται για ένταξη σ’ αυτά.
            Αγώνες
            Κάθε Κυριακή πρωί και ενίοτε απόγευμα Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής.
            Όλα τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ προσφορά του Προέδρου του Δ.Σ. του Ομίλου Ιωάννη Παναγάκου και των συνεργατών του και παραδίδονται στον παραπάνω χώρο που μας διέθεσε ευγενικά ο Δ.Ο.Π.Α.Π. Οι γονείς συμμετέχουν συμβολικά στα έξοδα καθαριότητας και αγοράς επάθλων για τα παιδιά, καθώς και για οτιδήποτε άλλο από τα λειτουργικά έξοδα της Σκακιστικής μας Ακαδημίας επιθυμούν.
            Σχετικό video (οι μικροί μαθητές του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ στην τηλεόραση): http://www.youtube.com/watch?v=4qLgdKAXbOo
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΣΤΑ ΤΗΛ: 210-65.24.094, 690-65.83.797 (Ιωάννη Παναγάκο) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: panioan@otenet.gr. και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ: http://a-p-o-aigli-papagoy1.webnode.gr/.
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: panioan@otenet.gr (προτιμητέο) ή, εναλλακτικά, στους αρ. τηλ. 210-65.24.094, 690-65.83.797 (Ιωάννης Παναγάκος) ή, επίσης, στην αίθουσα προπονήσεων κατά τις ημέρες και ώρες προπονήσεως.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:  ……………………………           ΤΑΞΗ:  …………          ΣΧΟΛΕΙΟ:            …………
ΤΗΛ.    …………………..…………..       ΓΝΩΣΕΙΣ:        ..……........…(π.χ. Αρχάριος, Προχωρημένος)
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ηλεκτρονική: ...........................................                     Ταχυδρομική: .......................................
Ποιό Τμήμα σας ενδιαφέρει;                           Τετάρτης ,                                   Σαββάτου                             Και τα δύο .
Άλλες ημέρες και ώρες (γράψτε ημέρες και ώρα και ίσως να δημιουργηθούν αντίστοιχα Τμήματα).
ΗΜΕΡΑ:……….…., από…..… έως…..… . ΗΜΕΡΑ:……..……, από…..… έως…..… κ.τ.λ.
Ο Γενικός Γραμματέας                                                      Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Βάθης                                    Ιωάννης Παναγάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου