Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

«Άνω-κάτω» η Ένωση Κεντρώων με τη θέση βουλευτή της στη Θεσσαλονίκη, για το «Μακεδονικό»



«Άνω-κάτω» η Ένωση Κεντρώων με τη θέση βουλευτή της στη Θεσσαλονίκη, για το «Μακεδονικό»
http://www.seleo.gr/
Υπερκοριός
koolnews.gr
    Μια ο Μουζάλας, μια ο Μπαλαούρας, είναι σαν μην θέλουν αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ να αγιάσουμε φέτος με την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Γιατί, εντάξει, μια φορά το χρόνο ασχολούμαστε με το ζήτημα, αλλά φέτος το έχουμε παρακάνει και ακόμα δεν έχει… ρολάρει καλά καλά το 2016.
    Όπως πληροφορούμαι όμως, το φαινόμενο δεν αγγίζει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, επεκτάθηκε και στην Ένωση Κεντρώων, η οποία δεν έχει θέσει για σύνθετη ονομασία, ούτε καν erga omnes (έναντι όλων). Ποιος φταίει στην προκειμένη περίπτωση; Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη Γιάννης Σαρίδης.
    Πιο συγκεκριμένα, σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό προτείνει ο Αθηναίος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων κ. Σαρίδης σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό. Ο κ. Σαρίδης σε ημερίδα που διοργάνωσε ο ίδιος στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ανέφερε ότι η ορθότερη λύση θα ήταν σύνθετη ονομασία και η πίεση προς την Τουρκία σε ότι αφορά την ίδρυση Κουρδικού Κράτους.
    Όπως μαθαίνω, η συγκεκριμένη θέση έχει δημιουργήσει προβλήματα και δυσαρέσκεια στο εσωτερικού της Ένωσης Κεντρώων, μιας και δεν συμπίπτει με την γραμμή των θέσεων του κόμματος. Η «εκτός γραμμής» θέση του βουλευτή δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις στη βάση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Η επιλογή του κ. Σαρίδη για την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου κ. Λεβέντη και ας μην ήταν ποτέ μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Μαθαίνω δε πως μέλη του κόμματος ζητούν την παραίτηση του βουλευτή, δηλώνοντας ντροπιασμένα για την συγκεκριμένη προσωπική του θέση στο θέμα του Μακεδονικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου