Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τα καλύτερα μεζεδάκια στο Θησείο



Τα καλύτερα μεζεδάκια στο Θησείο
της Ηρώς Κουνάδη
    Συνεργατικά στέκια, νοσταλγικά ταβερνάκια και κεφάτα μεζεδοποτεία με ζωντανή μουσική εξασφαλίζουν το τσιμπολόγημα το επιούσιο στο Θησείο.
    Είναι δύσκολη γειτονιά για τσιμπολόγημα το Θησείο. Ανάμεσα στα δημιουργικά εστιατόρια και τα αμιγώς τουριστικά ταβερνάκια που σερβίρουν προκάτ μουσακάδες σε γκρουπ τουριστών, όμως, υπάρχουν διαμαντάκια που βγάζουν την γειτονιά τους ασπροπρόσωπη. Μερικά από αυτά συγκεντρώσαμε παρακάτω.
Αμπιμπάγιο
Ηρακλειδών 3, τηλ.: 210 3426794
    Στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, σερβίρει διαλεχτά μεζεδάκια, έχει και ωραία ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Στα του μενού, ξεχωρίζουμε το καραμανλίδικο σουτζούκι με αυγά σαγανάκι, το καυτερό μπουγιουρντί, την φάβα με το σπετζοφάι, την τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα, τις τραγανές, φρέσκες τηγανιτές πατάτες και τα «μαμαδίσια» κεφτεδάκια. Οι αμετανόητοι κρεατοφάγοι της παρέας θα βρουν και τα απαραίτητα mix grill και τις καλοψημένες τους μπριζόλες. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 20€ το άτομο, με κερασμένο χειροποίητο παγωτό και το απαραίτητο κρασί.

Antica
Αδριανού 25, τηλ.: 210 3213232
    Απλώνει τραπεζάκια στον γνωστό και μη εξαιρετέο πεζόδρομο, στη σκιά της Στοάς του Αττάλου, έχει και έναν συμπαθητικό εσωτερικό χώρο με λεπτομέρειες από πέτρα και ξύλο στη διακόσμηση. Σερβίρει ένα multi-ethnic μενού –όπως θα περίμενε κανείς από την γειτονιά του– που περιλαμβάνει ελληνικά μεζεδάκια, ιταλική καρμπονάρα και πίτσα, και δροσερές σαλάτες. Η ποικιλία που περιλαμβάνει φιλετάκια κοτόπουλο, λουκάνικο, κεφτεδάκια, διαφόρων ειδών πιτάκια και τυροκαυτερή είναι αρκετή για να χορτάσουν δύο άτομα, και δεν κοστίζει περισσότερα από 20€.

Ύρια
Ηρακλειδών 6, τηλ.: 210 4100040
    Μικρός αλλά συμπαθέστατος χώρος, με χαριτωμένα τραπεζάκια που απλώνονται στο πλακόστρωτο της Ηρακλειδών τις μέρες με λιακάδα. Συστήνεται ως μεζεδοποτείο/ τσιπουράδικο, και σερβίρει λιτά κι απέριττα αλλά νοστιμότατα μεζεδάκια, όπως το σαγανάκι, το ψητό χωριάτικο λουκάνικο, η μελιτζάνα στο πήλινο και το κεμπάπ. Τα συνοδεύουμε με ωραιότατη σαλάτα με κατίκι Δομοκού και βινεγκρέτ, και πληρώνουμε –αλκοόλ περιλαμβανομένου– περί τα 17€ το άτομο.

Το Στέκι του Ηλία
Επταχάλκου 5, τηλ.: 210 3458052
    Ταβερνάκι βγαλμένο από τα παλιά, απλώνει τραπεζάκια έξω τις ηλιόλουστες μέρες και πλημμυρίζει τον πεζόδρομο με τις λαχταριστές μυρωδιές του. Μέσα, ο χώρος είναι χαριτωμένα «παλαιοαθηναϊκός», με τα γιγάντια βαρέλια των κρασιών να ρίχνουν τη σκιά τους στα τραπέζια με τα καρό τραπεζομάντηλα. Στα του μενού, οι τηγανιτές πατάτες είναι κομμένες στο χέρι, ενώ το ψαρονέφρι και τα σπιτικά μπιφτέκια συναγωνίζονται επάξια τα ζουμερά παϊδάκια του –που παραμένουν, όμως, το απόλυτο hit. Όλα αυτά τα συνοδεύουμε με παγωμένες μπύρες ή χύμα κρασί, και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-17€ το άτομο. Λίγα μέτρα παρακάτω, στο 7 της οδού Θεσσαλονίκης, το άλλο Στέκι του Ηλία, των ίδιων ιδιοκτητών, βγάζει επίσης τραπεζάκια έξω και βλέπει τα τραίνα (του ΗΣΑΠ) να περνούν.

 Συνεργατικό Καφενείο Θησείου
Τριών Ιεραρχών 21, τηλ.: 210 3451813
    Σε έναν από τους πιο όμορφους, πολύχρωμους χώρους που έχει στήσει κολλεκτίβα στην Αθήνα, απολαμβάνουμε την ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα παρεΐστικου τσιμπολογήματος: Παραγγέλνουμε ελληνικές μπύρες από μικρές ζυθοποιίες, και μεζεδάκια με πρώτες ύλες από μικροπαραγωγούς ανά την Ελλάδα: Βιολογικά βλήτα με ντοματίνια Σαντορίνης, ποικιλίες τυριών από τη Νάξο και αλλαντικών από την Ευρυτανία, «χρεοκοπημένα» κεφτεδάκια με ψητά λαχανικά και πατατο-τάρτα λαχανικών. Ο λογαριασμός στο τέλος κυμαίνεται στα 10-12€ το άτομο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου