Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Νομοσχέδιο-βόμβα θίγει Άρη , ΟΦΗ κτλ.



Νομοσχέδιο-βόμβα θίγει Άρη , ΟΦΗ κτλ.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του CretePlus.gr προωθείται ένα νομοσχέδιο από την κυβέρνηση, σύμφωνα με το οποίο δε θα χαριστεί ούτε ένα ευρώ, στον ΟΦΗ αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ έχει πέσει στην Γ Εθνικη!
    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα αναφέρει πως όποιο Σωματείο έχει επιλέξει να πέσει στη Γ Εθνική (με συνέπεια τη διάλυση της εταιρείας) και πάει να επανέλθει τώρα στις μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες, όπως είναι ο ΟΦΗ, ο Άρης, (δυνητικά και ο Εργοτέλης εφόσον πεσει στη Γ Εθνική) και άλλες ομάδες, θα πρέπει όταν ξαναγίνουν ΠΑΕ να πληρώσουν όλα τα χρέη της προηγούμενης ΠΑΕ που διέλυσε.
    Ουσιαστικά με αυτή την ενέργεια – αν και εφόσον μπει σε εφαρμογή- μπαίνει ταφόπλακα στον ΟΦΗ, αφού είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί επενδυτής ή επενδυτές που θα δεχτούν να πληρώσουν τα χρέη.
«Ποιος θα βρεθεί να πληρώσει 11-12 εκατομμύρια ευρώ;», διερωτάται πηγή, μιλώντας στο CretePlus.gr.
    Αυτό που μπορεί να υπάρξει – σε περίπτωση που τεθεί σε εφαρμογή το νομοσχέδιο- ως βελτιωτική κίνηση είναι να γλιτώσουν τα χρήματα που οφείλονται προς το Δημόσιο, που για τον ΟΦΗ στην προκειμένη περίπτωση είναι περίπου 3 εκ. ευρώ, από τα 11 συνολικά. Δεν λύνεται λοιπόν το πρόβλημα με αυτή τη ρύθμιση, καθώς θα απομένει και πάλι ένα δυσθεώρητο χρέος, απαγορευτικό για την επιβίωση του.
    Κατά συνέπεια τα Σωματεία που θα θιγούν από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου έχουν σοβαρό θέμα επιβίωσης! Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Διοικούσα Επιτροπή του ΟΦΗ. ώστε να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της μετά από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει προσπάθεια ώστε να συντονιστούν οι ενέργειες τους και με τον Αρη, αλλά και με όποιο άλλο Σωματείο θίγεται.
    Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση τον επόμενο μήνα, με στόχο τον ερχόμενο Μάη ή Ιούνη να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή! Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και πρόσφατα όποια ομάδα έπεφτε στη Γ Εθνική, έβλεπε τα χρέη της να απαλείφονται. Τώρα αυτό που προωθείται είναι πως καμία ομάδα που θα πέφτει από τις επαγγελματικές κατηγορίες σε ερασιτεχνική δε θα γλιτώνει τις οφειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου