Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Χώρο φυλακών για να ‘’πηδούν’’ οι κρατούμενοι τις συντρόφους τους εξήγγειλε ο Παρασκευόπουλος.



Χώρο φυλακών για να ‘’πηδούν’’ οι κρατούμενοι τις συντρόφους τους εξήγγειλε ο Παρασκευόπουλος.
Μπάς και γλυτώσουν κάποιοι άλλοι εκεί μέσα….
    Τη δημιουργία ενός χώρου για τις προσωπικές στιγμές των κρατουμένων με τις συντρόφους τους εξήγγειλε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.
    Ο συγκεκριμένος χώρος συνάντησης θα δημιουργηθεί στις φυλακές Γρεβενών και θα είναι ο πρώτος αυτού του τύπου στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας. Η ύπαρξη χώρων συνεύρεσης συζυγικών-συντροφικών συναντήσεων μέσα στις φυλακές αποτελεί διεθνή πρακτική, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κάτι που προβλέπεται στο σχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα.
    Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εγκαινίασε το πρώτο «Παιδικό επισκεπτήριο» στην Ελλάδα, στις φυλακές Γρεβενών. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που μοιάζει με παιδικό δωμάτιο, στο οποίο οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να συναντούν τα παιδιά τους, δίχως αυτά να περνούν από το εσωτερικό της φυλακής. Τις συναντήσεις θα επιτηρεί σωφρονιστικός υπάλληλος, αλλά «με σχετική απόκρυψη», όπως αναφέρει το υπουργείο. Αντίστοιχος χώρος ετοιμάζεται στη φυλακή γυναικών Θήβας, ενώ θα δημιουργηθούν και αλλού.  
    Τα παιδικά έπιπλα, που το διακοσμούν, είναι δωρεά, ενώ κρατούμενος έφτιαξε ζωγραφιές στους τοίχους του και ο υπουργός του απένειμε έπαινο και χρηματικό βραβείο.
    «Το ''Παιδικό επισκεπτήριο'' υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισης και η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων, με τελικό βέβαια σκοπό την υποβοήθηση της ομαλής επανένταξης του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου