Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Και οι απόστρατοι αξιωματικοί υποψήφιοι για επιτελικά στελέχη στο δημόσιο .



Και οι απόστρατοι αξιωματικοί υποψήφιοι για επιτελικά στελέχη στο δημόσιο .
Τι ωραία που τα γράφουν….
Επιλέγονται από την επιτροπή ΤΡΕΙΣ και υποχρεωτικά την όποια θέση θα την πάρει ένας από αυτούς.
Ιδιαίτερα εάν είναι ‘’γκόμενος (α)’’, ξάδελφος(η), κοντοχωριανός(η), ‘’συναγωνιστής’’, συμμαθητής, και άλλα παρεμφερή συγκινητικά.
Εάν από τους ΤΡΕΙΣ κανείς δεν έχει τα ανωτέρω ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, έ, θα βρούμε κάποιον ΤΕΤΑΡΤΟ, έστω και αγράμματο, που… ‘’θα πληροί τις προυποθέσεις’’.
Τουλάχιστον, στο ΠΑΣΟΚ είχαμε τους αφισσοκολλητές που έτσι ‘’γράφαν ένσημα’’. Τώρα που καταργήθηκαν οι αφίσσες, τι θα κάνουμε ?
Όσο για τους Στρατιωτικούς, περιλαμβάνονται στη λίστα υποψηφίων, ‘’για το γράμμα του Νόμου’’.
Έτσι δεν είναι, Νικολάκη ?
PRONEWS
    Μύρισε «χακί» στο μητρώο προσοντούχων για επιτελικές θέσεις στο Δημόσιο. Εκτός από τους πανεπιστημιακούς και τους δημοσίους υπαλλήλους κατέχοντες διδακτορικούς τίτλους, θέση στη «δεξαμενή» αυτή παίρνουν και απόστρατοι... που έχουν αποφοιτήσει από τις Σχολές Πολέμου.
    Προβλέπεται ότι ως τις 31.7.2016 τίθεται σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο εντάσσονται υποψήφιοι για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης. Από το Μητρώο θα επιλέγονται οι γενικοί γραμματείς, αναπληρωτές γενικοί γραμματείς και ειδικοί γενικοί γραμματείς των υπουργείων, όπως και πρόεδροι, αντιπρόεδροι και μέλη διοικήσεων Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και εποπτευόμενων φορέων τους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ.
    Η κυβέρνηση προβάλλει αυτή την παράμετρο ως τομή για τη δημόσια διοίκηση, στην κατεύθυνση της «αποκομματικοποίησής της».
Στο Μητρώο εγγράφονται κατόπιν αίτησής τους:
     Α. Τακτικοί πολιτικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, με βαθμό Α’, του Δημοσίου, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού, Ανεξάρτητων Αρχών και κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι, έχουν λάβει στην αξιολόγηση για δύο συνεχείς περιόδους τελική βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση του βαθμού 75 ανά αξιολογική περίοδο και πληρούν τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
            Είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου διδακτορικού διπλώματος.
            Είναι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).
            Είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών τουλάχιστον ετήσιας φοίτησης.
            Έχουν διατελέσει προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης επί τουλάχιστον τρία έτη ή προϊστάμενοι Διεύθυνσης επί τουλάχιστον δέκα έτη.
    Β. Καθηγητές όλων των βαθμίδων και λέκτορες πανεπιστημίων και εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΠ) ΤΕΙ της ημεδαπής ή μέλη ΔΕΠ και ΕΠ ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, εφόσον κατέχουν άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, καθώς και οι ερευνητές της παραγράφου 2 του άρθρου 18 του ν.4310/2014 (Α’ 258) των Ερευνητικών Κέντρων και Ινστιτούτων, καθώς και των Ερευνητικών Κέντρων της Ακαδημίας Αθηνών.
    Γ. Το επιστημονικό προσωπικό των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών, με πενταετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε αυτές.
    Δ. Οι απόστρατοι αξιωματικοί που είναι απόφοιτοι της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), της Ανώτατης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ), της Ναυτικής Σχολής Πολέμου (ΝΣΠ) και της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας / Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α).
    Όμως, το κριτήριο της βαθμολογίας (έκθεση αξιολόγησης) για την ένταξη στο Μητρώο δεν θα εφαρμοστεί άμεσα αλλά μετά την παρέλευση δύο αξιολογικών περιόδων. Παράλληλα, υπάρχει η πρόβλεψη ότι η αδυναμία εφαρμογής του δεν αποτελεί λόγο μη λειτουργίας του Μητρώου
Τα Ειδικά Συμβούλια Επιλογής Διοικήσεων
    Ορίζεται ότι ως τις 30.6.2016 εκδίδονται οι υπουργικές αποφάσεις συγκρότησης των Ειδικών Συμβουλίων Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ). Είναι το όργανο που αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων για γενικούς γραμματείς, αναπληρωτές γενικούς γραμματείς, ειδικούς γραμματείς υπουργείων και υποβάλλει στον αρμόδιο υπουργό εισήγηση με τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους.
    Ο διορισμός ολοκληρώνεται με απόφαση του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος επιλέγει υποχρεωτικά έναν από τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους, και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    Επισημαίνεται ότι το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων συνιστάται στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και λειτουργεί σε τρία τμήματα. Καθένα από αυτά είναι εννεαμελές και αποτελείται από τρία μέλη του ΑΣΕΠ ενώ μεταξύ άλλων μετέχει ένας εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και ένας εμπειρογνώμονας, που ορίζεται από τις κεντρικές εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου