Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Απόβαση προσφύγων και μεταναστών στις Οινούσσες συνοδεία τουρκικού πολεμικού πλοίου!



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Εφημερίδα Εμπρός
    Οι διακόσιοι και πλέον απρόσκλητοι «μετανάστες» αποβιβάστηκαν στην βραχονησίδα και την ίδια στιγμή από το τουρκικό πλοίο καταπλέει ταχύπλοο, με το οποίο αποβιβάζονται τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι συνομιλούν επί ώρα με τους μετανάστες. Οι στρατιώτες μας, το πλήρωμα του στρατιωτικού φυλακίου προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το Γενικό Επιτελείο για το τι μέλλει γενέσθαι. Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι σε ένα σοβαρό κράτος, όπου ο στρατός προασπίζεται την Εθνική Κυριαρχία σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες της εκτελεστικής εξουσίας, θα έπρεπε να εφαρμόσει τους κανόνες εμπλοκής και να προασπίσει το εθνικό έδαφος τόσο από τους εισβολείς όσο και από τους τούρκους στρατιώτες.
    Οι υπεύθυνοι του στρατιωτικού φυλακίου προσπαθούν να επικοινωνήσουν απεγνωσμένα με τον Α/ΓΕΣ., ο οποίος να σημειώσω ότι κατά την περίοδο αυτή θα έπρεπε να παρευρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων του επιτελείου διότι ήταν σε εξέλιξη μεγάλη στρατιωτική άσκηση. Αφού δεν ανευρέθη ο Α/ΓΕΣ ενημέρωσαν τον Α/ ΓΕΕΘΑ, του οποίου η εντολή ήταν «να αντιμετωπισθεί η απόβαση των τούρκων με δύο ναυτικές φωτοβολίδες και ντουντούκα ότι βρίσκονται σε στρατιωτική περιοχή». Μετά από λίγη ώρα ήρθαν τα δύο λιμενικά σκάφη «Ποσειδών 1» και «Ποσειδών 2» και ένα οργανωτικό της Frontex. Οι τούρκοι απεχώρησαν προς το τουρκικό πολεμικό, το οποίο άρχισε να απομακρύνεται σιγά-σιγά.
    Υπήρξε κάποια ουσιώδης αντίδραση; Η δραματική συνέχεια για το πώς θέλει και πώς βλέπει τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Πάνος Καμμένος, φαίνεται από την έκθεση του συμβάντος όπου παραποιούνται τα στοιχεία κατά πάγια τακτική, τα 0,27 μίλια παραποιούνται και αναφέρονται κατά προσέγγιση 1,5 (2.800 μέτρα περίπου) έως 2 ναυτικά μίλια. Επίσης, στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα περί της μη ανευρέσεως του Α/ΓΕΣ. Το ανωτέρω περιστατικό, κ. Παναγόπουλε, αποδεικνύει την δυσχερή κατάσταση, την ανεπίτρεπτη κατάσταση που επικρατεί στα θαλάσσια σύνορά μας και όχι μόνο, με απόλυτη ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας τόσο του υπουργού Καμμένου όσο και του πρωθυπουργού Τσίπρα, ο οποίος να πούμε στο σημείο αυτό ότι έχει ταχθεί με δηλώσεις του υπέρ των ανοιχτών συνόρων στο Αιγαίο.
    Φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει τώρα που εμπλέκεται επισήμως το ανθελληνικό ΝΑΤΟ στα ελληνικά νερά και οι τούρκοι… «σύμμαχοί μας». Τέλος, προσθέτω μαζί με την ανωτέρω αποκλειστική αποκάλυψη και την αποκάλυψη της εφημερίδος «Καθημερινή» για το γεγονός της επιβίβασης τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα Ίμια και της εμπλοκής τους με ελληνικές δυνάμεις τον περασμένο Αύγουστο, όταν δεξιοί και αριστεροί ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου