Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Στουρνάρας: Αγνωστο πότε θα γίνει άρση των capital controls -Πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση.



Στουρνάρας: Αγνωστο πότε θα γίνει άρση των capital controls -Πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αξιολόγηση.
Πότε? ΠΟΤΕ!
Πότε? ΠΟΤΕ!
Πότε? ΠΟΤΕ!
Ποτέ! Ποτέ, ποτέ!
    Από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε πως δεν είναι σε θέση να διατυπώσει πρόβλεψη για το πότε θα αρθούν τα capital controls.
    Μάλιστα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας συνέδεσε την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων με τις εξελίξεις το 2016. Το πιο σημαντικό όπως τόνισε ο ίδιος είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την απευθείας χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς της ΕΚΤ.
    «Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα για να επιστρέψει η οικονομία σε ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους» σημείωσε ο κ.Στουρνάρας. .
    «Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι αποφασιστικής σημασίας για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016», ανέφερε, ενώ σημείωσε «ότι η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε κατά 0,2% πέρυσι και ότι θα παραμείνει σε ύφεση τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο του 2016 λόγω της μεταφερόμενης αρνητικής επίδρασης από το 2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου