Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ;;



Η  ΕΛΛΑΣ  ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ;;
Δημ. Α. Μουρτζούκος Ταξχος ε.α.
    Ο τίτλος του παρόντος άρθρου φαίνεται καταθλιπτικός και πολλούς θα τους απογοητεύσει, αλλά με λίγο προσεκτική ανάγνωση θα καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος της Χώρας μας.
    Ήδη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις εκλογές του Ιαν. 2014 και καθώς φαίνεται, οι κάποιες ελπίδες που είχε ο Ελληνικός λαός για μια νέα Κυβέρνηση αριστερής και φιλολαϊκής φιλοσοφίας, έχουν ήδη μηδενισθεί. Ευχόμαστε όλοι, όπως είναι φυσικόν, να επιτύχει η όποια προσπάθεια, αλλά υπάρχουν ελπίδες;;
    Το θέμα θα το αναλύσω με συνοπτικό τρόπο για πρακτικούς λόγους. Τα σπουδαιότερα προβλήματα, κατά την άποψή μου, είναι:
    Το μνημόνιο 3 με αριστερή, κυρίως διαπραγμάτευση, αλλά με υπογραφή από όλους σχεδόν τους πολιτικούς προσανατολισμούς της Βουλής (φέρτε συμφωνία και ότι νάναι) έγινε Νόμος του Κράτους και αμέσως μετά τις μεγάλες προεκλογικές υποσχέσεις, άρχισε η εφαρμογή του. Τα μέτρα που μας επιβάλλονται σταδιακά είναι βέβαιο ότι ξεπερνούν κατά πολύ τις υπάρχουσες δυνατότητες του Ελληνικού λαού και πολύ σύντομα θα κληθούμε να υπογράψουμε και νέο μνημόνιο, αλλά το μνημόνιο αυτό, όποιο και να είναι, θα γίνει μνημόσυνο!!
    Ο έλεγχος της Εξουσίας. Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει πριν από λίγο καιρό χαρακτηριστικά ο Guardian, όποιος κι αν είναι ο «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου, δεν θα διοικεί αυτός τη χώρα, διότι η συγκεκριμένη «τιμή» θα ανήκει σε έναν «κουστουμαρισμένο» Ολλανδό οικονομολόγο των Βρυξελλών, με τον τίτλο του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν, έγραφε η βρετανική εφημερίδα. Πρόκειται για τον Maarten Verwey, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας, ο οποίος εντάχθηκε στην Κομισιόν το 2011 και είχε το ρόλο του επικεφαλής της Κύπρου, ο οποίος έχει αντίστοιχη θέση στην taskforce της ΕΕ για την Ελλάδα. Κανένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης όμως δεν μας έχει ενημερώσει για το θέμα αυτό. 
     Οι εξουσίες του υπόψη προσώπου είναι άνευ προηγουμένου, συνεχίζει το προαναφερθέν άρθρο πριν τις εκλογές,  «Και παρότι λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομά του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πώς θα ψηφίσουν κάνει λίγη διαφορά για το τι θα συμβεί στη συνέχεια», προσθέτει. Η Αθήνα ουσιαστικά «παρέδωσε στους Ευρωπαίους δανειστές τον έλεγχο για τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ολλανδός θα έχει απευθείας επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού, έπειτα από σχετική απαίτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
    Η Τουρκία, που είναι το αγαπημένο παιδί της Γερμανίας και των λοιπών δυτικών συμμάχων μας διαχρονικά, αμφισβητεί τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίον (το Ελληνικόν Αρχιπέλαγος) και μεθοδεύει με διάφορους τρόπους τη διχοτόμησή του για τη συνεκμετάλλευση αυτού με όλα τα αντίστοιχα οφέλη. Για το σκοπό αυτό κλιμακώνει βαθμιαία την παραβατική συμπεριφορά της, με τη σύμφωνη γνώμη των υπερατλαντικών και δυτικοευρωπαίων… συμμάχων μας, εφαρμόζοντας παράλληλα μια πιο ύπουλη τακτική, αφ’ενός μεν χρησιμοποιώντας πλοία επιστημονικών ερευνών στο Αιγαίον και στην Ανατολική Μεσόγειο, αφ’ ετέρου δε δημοσιοποιώντας χάρτες όπου απεικονίζονται οι θαλάσσιες περιοχές όπου τα πλοία αυτά θα πραγματοποιήσουν σχετικές έρευνες. Η Άγκυρα μέσω των χαρτών αυτών, προβάλλει τις προθέσεις της τόσο για την οριοθέτηση του Αιγαίου όσο και την οριοθέτηση της Α.Ο.Ζ. νότια του Καστελλόριζου. Πέραν αυτού, οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις κατά την διεξαγωγή των ασκήσεων προβαίνουν σε δοκιμές σχεδίων προκλήσεως θερμού επεισοδίου, στο οποίο συμμετέχουν ένα πλοίο επιστημονικών ερευνών, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία...
    Είναι προφανές ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η Άγκυρα, έχοντας το «πάνω χέρι» εξ αιτίας της χαλαρής/πλαδαρής και φοβικής στάσεως και συμπεριφοράς των εκάστοτε μεταπολιτευτικών ελλαδικών κυβερνήσεων, σε όλες σχεδόν τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές της στο Αιγαίο., θα επιδιώξει να επιβάλλει την θέλησή της, όταν βεβαιωθεί ότι οι ελληνικές δυνάμεις αντιδράσεως/αντιστάσεως, έχουν χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό ή έχουν αδρανοποιηθεί από την απαράδεκτη και μακροχρόνια απραξία ή από φυσιολογική ανικανότητα αντιδράσεως, λόγω της οικονομικής ασφυξίας που επιβάλλεται σε αυτές.
    Τότε θα προβεί σε αυθαίρετη δημιουργία τετελεσμένων σε συγκεκριμένες περιοχές.
     ΑΟΖ. Ένα άλλο τεράστιο ζήτημα για την επιβίωση της Ελλάδος είναι η Ελληνική ΑΟΖ και η Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, οι οποίες αποτελούν μέρος του «εθιμικού διεθνούς δικαίου», όπως έχει γνωματεύσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) σε υποθέσεις οριοθετήσεως θαλασσίων ζωνών. Τούτο σημαίνει ότι, ΑΟΖ μπορεί να εξαγγελθεί και να οριοθετηθεί από όλα τα κράτη, ανεξαρτήτως αν έχουν κυρώσει ή υπογράψει την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης (1982). Κλειδί στην οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ είναι το Καστελλόριζο, νησί το οποίο κατοικείται και, κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι διαθέτει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Όσον η ΕΕ όμως ευρίσκεται υπό την κηδεμονία της Γερμανίας ή του Φραγκικού (Γαλλο/France-Γερμανικού) άξονος, η κατάσταση θα παραμένει ασαφής και επικίνδυνη, οπότε θα πρέπει να αναμένομεν οποιαδήποτε προκλητική ή «θερμή» ενέργεια από τουρκικής πλευράς.
    Συνεκτιμώντας όμως τις ενέργειες των Ελλαδικών κυβερνήσεων της τελευταίας τεσσαρακονταετίας, απ’ ότι φαίνεται, τα οικόπεδα νοτίως του Καστελλόριζου μας τελείωσαν, η δε συμφωνία για ελληνική αποχώρηση από την ΑΟΖ έχει πιθανώς προαποφασιστεί και οι διάφοροι περιφερόμενοι, προεκλογικά,  δημοκράτες ελλαδίτες εξουσιαστές, αναζητούν τρόπους για να μεθοδεύσουν την ψυχολογική προετοιμασία των πολιτών, για την αποδοχή της.
    Το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είναι πολύ σοβαρότερο από τα άλλα θέματα, διότι επί της ουσίας πρόκειται για εισβολή ξένων δυνάμεων στη χώρα μας χωρίς αντίσταση.
    Ουδείς θα είχε αντίρρηση από τους φιλόξενους Έλληνες να δοθεί βοήθεια, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα, σε κατατρεγμένους και αδύναμους ανθρώπους οποιασδήποτε φυλής, χρώματος, εθνικότητας κλπ, αλλά δεν πρόκειται μόνο για αυτήν την περίπτωση, αλλά για προσπάθεια από τους ισχυρούς της γης να αλλάξει εθνικότητα και συνοχή ο πληθυσμός της Ελλάδος, για προφανείς λόγους που έχουν αναλυθεί από ειδικούς. Η Ελλάδα θα δεχθεί έξι εκατομμύρια «πρόσφυγες» (αληθινούς και μη) καθώς το αποδέχθηκε η κυβέρνηση σε πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Οι Δήμαρχοι των παραμεθορίων νησιών του Αιγαίου ( Λέρου, Καστελορίζου και Αγαθονησίου), σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης,  έχουν στείλει επιστολές προς την κυβέρνηση για την απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι κάτοικοι των νησιών τους και ζητούν την απομάκρυνση των εισβολέων- εποίκων, διότι είναι αδύνατη η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται.
    Το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και έχουν αρχίσει να βγάζουν τον κόσμο στους δρόμους, δεδομένου ότι όλες οι κοινωνικές τάξεις βλέπουν πλέον ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επίλυσης κανενός προβλήματος, διότι η Χώρα έχει πτωχεύσει προ πολλού, πνευματικά, πολιτικά και οικονομικά. Οι λύσεις που προτείνονται δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος όποια μέτρα και να ληφθούν, χωρίς ανάπτυξη, αλλά πώς να έλθει ανάπτυξη όταν ταυτόχρονα νομοθετούνται όροι και συνθήκες θανάτωσης κάθε οικονομικής δραστηριότητας;;
    Το δημόσιο χρέος, επίσης είναι μία μεγάλη απάτη, διότι παρ’ όλες τις καταχρήσεις και τις υπερβολές του παρελθόντος θα μπορούσε με τη λήψη κατάλληλων μέτρων από την αρχή, να είχε διορθωθεί η κατάσταση.  Εδώ όμως βλέπουμε ότι αντί να βοηθηθεί η Χώρα με τα σκληρά μνημόνια, βοήθησαν οι αρμόδιοι να σωθούν οι ξένες τράπεζες. Επί της ουσίας η χώρα μπορεί να δανείζεται, αλλά χρήματα δεν έρχονται στα ταμεία του Κράτους ούτε στην εθνική οικονομία γενικότερα. Όλα σχεδόν με ΄΄ταχυδακτυλουργικό τρόπο΄΄ πηγαίνουν σε άλλες τσέπες. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, ο οποίος μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις Γερμανικές, Γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό στις Ιταλικές τράπεζες. «Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες».
    Όπως ανέφερε επίσης το ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο Οικονομικής Ερευνας Leibniz, στην έκθεσή του, «Η Γερμανία ξεκάθαρα επωφελήθηκε από την ελληνική κρίση». Τονίζει δε ακόμη ότι ωφελημένη κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η Γερμανία από την ελληνική κρίση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα.
    Το σφράγισμα.Το τελευταίο και πιο φαρμακερό είναι η υποχρεωτική αλλαγή ταυτοτήτων, διότι πρέπει όλοι οι Έλληνες να σφραγιστούν με ηλεκτρονικό τρόπο και να χάσουν την χριστιανική τους ιδιότητα. Τί σχέση μπορεί να έχει το χρέος με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες;; Από αυτό μπορεί να βγάλει κάποιος τα συμπεράσματά του. Το θέμα αυτό είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να αναλυθεί στο παρόν άρθρο.
    Η πνευματική πορεία των περισσοτέρων Ελλήνων βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και όλοι μαζί βαδίζουμε στο δρόμο της απωλείας, διότι με ΄΄ελαφρά τη καρδία΄΄ δεχόμαστε οτιδήποτε μας σερβίρουν οι διάφοροι εξουσιαστές μας σαν κάτι το φυσιολογικό. Η πορνεία, η μοιχεία, η ανωμαλία, η διάλυση των θεσμών του Έθνους (Ένοπλες Δυνάμεις, οικογένεια, Ορθοδοξία),  η παραχώρηση ΄΄αντί πινακίου φακής΄΄ και χωρίς ουσιαστικά διαπραγμάτευση, της Δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας στους ΄΄δανειστές΄΄μας και η ασέβεια προς τους νόμους του Θεού έχουν γίνει καθημερινότητα. Το ΄΄Μυστήριον της ανομίας ήδη ενεργείται..΄΄ Νομιμοποιούνται τα μη φυσιολογικά πράγματα και ποινικοποιούνται τα φυσιολογικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, ακόμη και με παραβίαση πολλών άρθρων του Συντάγματος.
    Συνοψίζοντας θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να διαψεύσει τα παραπάνω εκτεθέντα και να μας υποστηρίξει ότι συμβαίνει το αντίθετο;; Με τι τρόπο μπορεί αυτή η Χώρα να επιζήσει και να μην αποθάνει;; Μπορεί άραγε να μας σώσει η Ευρώπη, το ΕΥΡΩ, η Αμερική, οι πολιτικοί μας, τα κόμματα, οι ξένες Τράπεζες, οι επενδυτές κλπ οικονομικοί παράγοντες;;
    Κάτι σαν αστείο μου φαίνεται, δεδομένου ότι όλοι οι προαναφερθέντες ΄΄σωτήρες΄΄  μας, σχεδίαζαν επί πολλά χρόνια την ώρα και τη στιγμή που θα μας έφερναν σε αυτό το σημείο. Όλα ήσαν σχεδιασμένα και προγραμματισμένα, εκτός από ένα. Την απόφαση του Θεού. Απόφαση την οποία Υπέγραψε ο Θεός, σε συνεργασία με τους αγωνιστές του 1821 (ο αγώνας έγινε Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος), όπως ανέφερε ο Κολοκοτρώνης στα παλληκάρια του, για την Ελευθερία μας και δεν θα την πάρει πίσω, αλλά με μία προϋπόθεση. Να διατηρήσουμε Την Ορθόδοξη Πίστη μας.
    Την έχουμε;;  Από εμάς εξαρτάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου