Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Όταν θεατής... έσωσε γκολ, πυροβολώντας την μπάλα



Όταν θεατής... έσωσε γκολ, πυροβολώντας την μπάλα
    Ένας φίλαθλος δεν άντεξε στην ιδέα πως η ομάδα του θα δεχθεί γκολ και πυροβόλησε την μπάλα, ενώ ήταν σε τροχιά για τα δίχτυα. Πότε συνέβη το περιστατικό και τι έγινε με τον οπαδό.
    Η Calenzana είναι κοινότητα στην Κορσική, στο τμήμα Haute-Corse της Γαλλίας, πληθυσμού 2.299 κατοίκων. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, βρίσκεται η κοινότητα Murato, πληθυσμού 600 κατοίκων. Και οι δυο περιοχές έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες, που ανήκουν στην Ligue Corse.
    Σε μια από αυτές τις συναντήσεις συνέβη κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Και ενώ, ως συμβάν, υπήρχε στη σφαίρα του θρύλου, με αφορμή σχετική ερώτηση στη στήλη "The Knowledge" της Guardian (αναγνώστες στέλνουν ό,τι απορία έχουν στο email knowledge@theguardian.com και το επιτελείο του αγγλικού μέσου ερευνά και δίνει απαντήσεις), μάθαμε πως πρόκειται για πραγματικό γεγονός. Δεν σας είπαμε όμως, τι είχε συμβεί: στις 23/4 του 1978 η Calenzana που λέγαμε, υποδέχθηκε την Murato, για την τοπική λίγκα. Σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, παίκτης βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή ολομόναχος και δοκίμασε ένα σουτ από το ύψος της "άσπρης βούλας".
    Ενόσω ήταν στον αέρα η μπάλα, ακούστηκε ένας πυροβολισμός από τις εξέδρες και κλάσματα δευτερολέπτου αργότερα, το... τόπι έπεσε στο έδαφος. Ένας οπαδός της γηπεδούχου ομάδος, ονόματι Jean-Marc Luccheti είχε αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να... σώσει το γκολ, πυροβολώντας την μπάλα. Λίγο αργότερα συνελήφθη και στην ομολογία του, προσπάθησε να πείσει ότι έριξε άσφαιρα. Αποδείχθηκε πως έλεγε ψέματα και καταδικάστηκε σε τρίμηνη φυλάκιση.
    Το περιστατικό κατεγράφη στην εφημερίδα Canberra Times και το εντόπισε ο δημοσιογράφος, Connor Bogdanovic, ο οποίος συνεργάζεται με την RSSSF (για τα περιφερειακά πρωταθλήματα της Αυστραλίας) και στο πλαίσιο ενός θέματος που έψαχνε, από το 1978 "έπεσε" πάνω στο ιστορικό αυτό γεγονός, που επιβεβαίωσε και η ιστοσελίδα timarit.is. Για την ιστορία, το αποτέλεσμα του ματς ήταν 0-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου