Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Μπλόκο στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό -Χημικά από τα ΜΑΤ κατά των αγροτών.



Μπλόκο στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό -Χημικά από τα ΜΑΤ κατά των αγροτών.
Χωρίς καμία συμπολιτευτική ή αντιπολιτευτική διάθεση, σας βεβαιώνω ότι κάτι τέτοιο, δεν έγινε ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Όσο για τις δηλώσεις του κ. Αποστόλου, ότι πάντα φταίνε οι άλλοι, ας έχει υπόψη του ότι
 ’Τα οψόνια της αμαρτίας θάνατος εστί’’.
Επειδή όμως, δεν τα πάνε και τόσο καλά με την ελληνική γλώσσα, θα καταλάβουν σίγουρα το
 ’όπως στρώσεις θα κοιμηθείς’’.
Όσο για το εάν οι αγρότες έχουν απόλυτο ή σχετικό δίκιο, αυτό είναι άλλο θέμα.
Μια παρατήρηση μόνο.
Ο’’Σοσιαλισμός’’ ( ΠΑΣΟΚ) τους κανάκευε και τους πλούτισε ( όχι όλους).
Ο Κομμουνισμός, θα τους τα πάρει πίσω ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ !
    Εξαγριωμένοι για τα σκληρά μέτρα που προβλέπει το νέο ασφαλιστικό εις βάρος τους και αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, εμφανίζονται οι αγρότες δείχνοντας ότι θα παραμείνουν στους δρόμους.
    Την Πέμπτη βρέθηκαν στην έκθεση της Agrotica περισσότεροι από 15.000 αγρότες για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης και εμποδίζοντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου να φτάσει στον χώρο. Από το πρωί μάλιστα άρχισαν να συγκεντρώνονται αγρότες, κραδαίνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ο Λευκός Πύργος «βούλιαξε» στα τρακτέρ.
    Τα ΜΑΤ για να τους απωθήσουν χρησιμοποίησαν χημικά και έτσι είχαμε εκτεταμένα επεισόδια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να μην επιτρέψουν στους αγρότες να μπουν μέσα στο χώρο.
    Μετά τις 17:00 το απόγευμα ανακοινώθηκε στους αγρότες ότι τελικά ο Υπουργός δεν θα εγκαινιάσει την έκθεση. H οργή πλημμύρισε τη διαδήλωση και οι αγρότες το ...παράκαναν μεταφέροντας ένα φέρετρο με τον πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ανάρτησαν πανό που έγραφαν «Μας στέλνετε στη Βουλγαρία», ενώ κάποιοι κόλλησαν και πωλητήρια στα τρακτέρ τους αναφέροντας ως αιτία πώλησης την «φορολεηλασία».

    Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ακυρωθούν τα εγκαίνια της Agrotica με την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΘ να αναφέρει:
    «Η ΔΕΘ-HELEXPO, θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε, προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA, να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.
    Η Διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση. Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην
26η AGROTICA η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016».
    Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στην AGROTICA και τη μη άφιξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στα εγκαίνια, τα οποία και ματαιώθηκαν, ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς».
    Ο κ. Αποστόλου τονίζει πως τα επεισόδια δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των αγροτών, οι οποίοι «είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής».

Αποστόλου για τα επεισόδια στην Agrotica: Δεξιά και ακροδεξιά προβοκάτσια
    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαινιάσει την 26η Διεθνή Έκθεση AGROTICA.
    Αναλυτικά η ανακοίνωση:
    «Μετά τη ματαίωση της τελετής εγκαινίων που αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΘ λόγω επεισοδίων, ο Υπουργός έκανε από τη Θεσσαλονίκη την εξής δήλωση:
    Μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουμε τώρα, δυστυχώς, μια κλιμάκωση της έντασης.
    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA, μιας γιορτής για την πόλη και τον αγροτικό κόσμο, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών.
    Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς.
    Προσωπικά, μετά από την ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΘ με την οποία ματαιώνει την τελετή των εγκαινίων, αλλά και μετά από σχετική παράκληση του Δημάρχου κ. Μπουτάρη, θα αποφύγω κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη που μας φιλοξενεί.
Πρέπει όμως όλοι πλέον να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους: Τα κόμματα, οι θεσμικοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι.
    Εμείς ενημερώσαμε τη Βουλή για τις θέσεις μας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν για να αναζητήσουμε λύσεις, όχι μόνον για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά λύσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
    Θέλω να συγχαρώ τη Διοίκηση της ΔΕΘ για την οργάνωση και τους εκθέτες για τη συμμετοχή τους.
Η συγκυρία είναι ιστορική για τον αγροτικό χώρο: Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και ότι οι προοπτικές είναι ευνοϊκές.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η περίοδος 2014- 2015 ήταν η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια που είχαμε αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στην Ελλάδα. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων επίσης αυξήθηκαν.
    Υπάρχει ζωντάνια στον αγροτικό χώρο και άρα πεδίο για αναπτυξιακή πορεία.
    Έχουμε πόρους -μπροστά μας είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης... Έχουμε πολιτικό σχέδιο... κυρίως όμως έχουμε τους ανθρώπους που θέλουμε να το υπηρετήσουν, τους αγρότες αλλά και τους επιχειρηματίες, όπως αυτοί που συμμετέχουν στην AGROTICA και στηρίζουν το χώρο.
    Ο λαός, με την ψήφο του μας έδωσε την εντολή να οδηγήσουμε τη χώρα στο δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που μπορεί να ανοιχτεί μπροστά μας.
    Γνωρίζουμε ότι έχουμε να δώσουμε πολλές και δύσκολες μάχες. Όμως για μας μεγαλύτερη είναι αυτή της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην οποία ο αγροτικός χώρος έχει πρωτεύουσα θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου