Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τραμπ και Κλίντον σαρώνουν στις δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ -Φαβορί για το χρίσμα.



Τραμπ και Κλίντον σαρώνουν στις δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ -Φαβορί για το χρίσμα.
Επομένως, και ο επόμενος (η) Πρόεδρος των ΗΠΑ, θα είναι ή μισότρελος, ή πολεμοκάπηλος !
    Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι τα απόλυτα φαβορί για το χρίσμα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών αντίστοιχα, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο.
    Αυτό δείχνουν και δύο νέες δημοσκοπήσεις, στις οποίες οι εν λόγω υποψήφιοι διατηρούν μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους στην «κούρσα» για το χρίσμα.
    Ο Τραμπ συγκεντρώνει το 40,6% στην πρόθεση ψήφου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, σε δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos σε εθνικό επίπεδο. Μάλιστα, ο μεγιστάνας έχει υψηλότερο ποσοστό από εκείνο που συγκεντρώνουν αθροιστικά οι ισχυρότεροι αντίπαλοί του. Πρόκειται για τον γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ ο οποίος συγκεντρώνει 10,5%, τον συνταξιούχο νευροχειρουργό Μπεν Κάρσον (9,7%), τον πρώην κυβερνήτη της Φλόριντας Τζεμπ Μπους (9,2%) και τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο (7,2%).
    Σε ό,τι αφορά μία υποθετική αναμέτρηση ανάμεσα στον Τραμπ και την Κλίντον, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει ισχνό προβάδισμα με 41,4% έναντι 40,8%.
    Στη δημοσκόπηση για το χρίσμα των Δημοκρατικών από την άλλη, η Κλίντον έχει προβάδισμα 29 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπένι Σάντερς στην κρίσιμης σημασίας πολιτεία Αιόβα.
    Στην έρευνα του Loras College, η Κλίντον συγκεντρώνει το 59% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο Σάντερς βρίσκεται στο 30%. Ο πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ, Μάρτιν Ο' Μάλεϊ, συγκεντρώνει μόλις το 7%.
    Την 14η Ιανουαρίου η Κλίντον και ο Σάντερς εμφανίζονταν να οδεύουν σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση στην Άιοβα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Bloomberg Politics / Des Moines Register. Η πρώην ΥΠΕΞ φερόταν να συγκεντρώνει το 42% των προθέσεων ψήφου και ο πρώην γερουσιαστής του Βερμόντ το 40%.
    Οι έρευνες σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να δίνουν στην Κλίντον καθαρό προβάδισμα επί του Σάντερς, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου