Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Επιστολή προς του Προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου



ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ( ΕΙΔΗΣΕΙΣ )
Επιστολή προς του Προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου
    Σε συνέχεια των ενεργειών μας που αφορούν στην απαράδεκτη κίνηση της Κροάτισσας Ευρωβουλευτού κας Petir να δημιουργήσει μία άτυπη ομάδα με το όνομα «φίλοι της Μακεδονίας»  απεστάλη επιστολή στους Προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτρέποντάς τους να χρησιμοποιήσουν το κύρος και την εξουσία τους προκειμένου να πείσουν τους Ευρωβουλευτές των Ομάδων τους να ενεργούν με τρόπο ο οποίος, αν μη τι άλλο συνάδει με την ευγένεια και την τήρηση της δεοντολογίας.
Κυρίες και Κύριοι
    Πρόεδροι των πολιτικών Ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
    Η ελευθερία του λόγου είναι βασικό θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και βασικός πυλώνας της ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ελευθερία του λόγου όμως, πρέπει να συνάδει με τους διεθνείς νόμους και κανόνες διαφορετικά οδηγεί στην ασυδοσία.
    Έχει παρατηρηθεί εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο κοινοβουλευτικής δραστηριότητας ότι, πολλοί συνάδελφοι, αντιπρόσωποι των κρατών μελών, παραβιάζουν τις αποφάσεις 817 και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας, του ψηφίσματος 47/225 (1993) της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και την ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και όχι μόνο προσφωνούν την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ως Μακεδονία αλλά επιβάλλουν με συγκεκριμένες και απαράδεκτες ενέργειές τους την αποδοχή του εν λόγω ονόματος από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως η ενέργεια της Κροάτισσας Ευρωβουλευτού κας Marijana Petir να προσπαθήσει να δημιουργήσει άτυπη ομάδα με την ονομασία «φίλοι της Μακεδονίας».
    Ίσως οι ίδιοι να μην ενδιαφέρονται για την τήρηση των νόμων εδώ, στο ναό της δημοκρατίας, αλλά εσείς ως επικεφαλής τους οφείλετε να τους επαναφέρετε στην τάξη. Σε αντίθετη περίπτωση, καταστρατηγείτε τη δημοκρατία και εξευτελίζετε τη θέση που σας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες των χωρών σας. Επιπλέον προκαλείτε ευθέως την χώρα μας και τον ελληνικό λαό, καθόσον γνωρίζετε την ευαισθησία μας στο υπόψη θέμα λόγω των επεκτατικών βλέψεων που εκφράζει η FYROM με την κλοπή και την παράνομη χρησιμοποίηση του ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας.
    Σας παρακαλούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το κύρος και την εξουσία σας προκειμένου να πείσετε τους Ευρωβουλευτές των Ομάδων σας να ενεργούν με τρόπο ο οποίος, αν μη τι άλλο συνάδει με την ευγένεια και την τήρηση της δεοντολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου