Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Το Κόσσοβο δεν είναι κράτος, ούτε υφίσταται κοσσοβάρικο έθνος



ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ( ΕΙΔΗΣΕΙΣ )
Το Κόσσοβο δεν είναι κράτος, ούτε υφίσταται κοσσοβάρικο έθνος
    Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 20 Ιανουαρίου 2016, ο Ευροβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη  κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα την σύναψη της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης ΕΕ-Κοσσυφοπεδίου, επισημαίνοντας ότι, το Κόσσοβο υπό την ιστορική, γεωγραφική, πνευματική και ηθική πραγματικότητα είναι η καρδιά της Σερβίας και η ψυχή του Σερβικού λαού, τονίζοντας ότι, τα εγκλήματα των κομουνιστών του Τίτο, μετάλλαξαν κράτη και βίασαν κυριολεκτικά την ιστορική αλήθεια, δημιουργώντας μακεδονικές ονειρώξεις και κοσσοβάρικα εκτρώματα.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κυρία Πρόεδρε,
    Στις 10 Ιουνίου 1999, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έθεσε το Κόσσοβο υπό μεταβατική ηγεσία δημιουργώντας κρατίδιο εντός της Γιουγκοσλαβίας και αργότερα της Σερβίας. Το Κόσσοβο υπό την ιστορική, γεωγραφική, πνευματική και ηθική πραγματικότητα είναι η καρδιά της Σερβίας και η ψυχή του Σερβικού λαού.
    17 χρόνια αργότερα και 627 συνολικά από τη μάχη του Κοσσόβου μεταξύ των ενωμένων Σέρβων, Βόσνιων και Κροατών εναντίον των Οθωμανών Τούρκων, η οποία σταμάτησε την προέλασή τους στη Δυτική Ευρώπη, κάποιοι ανιστόρητοι και αφελείς πολιτικοί, προωθούν τη συμφωνία σταθεροποίησης και σύνδεσης ΕΕ – Κοσσόβου.
    Αυτό είναι έγκλημα. Το Κόσσοβο δεν είναι κράτος, ούτε υφίσταται κοσσοβάρικο έθνος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εγκλήματα των κομουνιστών του Τίτο, που μετάλλαξαν κράτη και βίασαν κυριολεκτικά την ιστορική αλήθεια, δημιουργώντας μακεδονικές ονειρώξεις και κοσσοβάρικα εκτρώματα.
    Η προσχώρηση του Κοσυφοπεδίου θα αποτελέσει αποδοχή της αλλαγής συνόρων δια της βίας ενός κράτους, με μονομερή απόσχιση σερβικού εδάφους βασιζόμενο στα εθνοτικά κίνητρα των Αλβανών, όπως ακριβώς επιδιώκετε όλοι εσείς να συμβεί με την τουρκική εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου.
    Ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου