Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Σχέδιο να σφραγίσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών εξετάζουν οι Βρυξέλλες



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Σχέδιο να σφραγίσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών εξετάζουν οι Βρυξέλλες
Έχουν καταλάβει τι λένε οι… ‘’εταίροι’’ μας ?
Η ΠΓΔΜ δεν είναι μέλος Της ΕΕ. Πώς θα… ‘’σφραγίσουν’’ τα σύνορά της προς Σερβία και Αλβανία που επίσης δεν είναι μέλη της ΕΕ ?
Το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να κλείσουν τα σύνορα στις χώρες της ΕΕ που συνορεύουν με Σερβία, Αλβανία και ΠΓΔΜ. Μπορούν να το κάνουν ? Εάν ΝΑΙ, η περιβόητη ΣΕΓΚΕΝ καταργείται αυτομάτως
Financial Times
Λευτέρης Σαββίδης
    Μια εφιαλτική εξέλιξη για τη χώρα μας περιγράφει σε άρθρο του η Financial Times, που εξηγεί πως με το σχέδιο των ποσοστώσεων να έχει αποτύχει, αξιωματικοί της ΕΕ εξετάζουν την λύση του σφραγίσματος των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ
    Ευρωπαϊκοί αξιωματούχοι έχουν βάλει στο τραπέζι την επιλογή να σφραγίσουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη ΠΓΔΜ  σε περίπτωση που η χώρα μας αποδειχθεί ανίκανη να ελέγξει την ροή μεταναστών προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Μια τέτοια κίνηση λέει το δημοσίευμα "θα αποκόψει την Ελλάδα από τη Σένγκεν και θα επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους της Αθήνας, που έχει εκφράσει επανειλημμένα ανησυχία πως θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο κέντρο υποδοχής μεταναστών για την ΕΕ".
    Τη Δευτέρα αξιωματικοί συναντώνται στη Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν το θέμα.
Ναυαγούν οι υποσχέσεις μετεγκατάστασης
    Το Σεπτέμβρη, οι αλλεπάλληλες σύνοδοι Κορυφής για την προσφυγική κρίση έθεσε ως προμετωπίδα της αντιμετώπισης της την μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες της Ευρώπης 160.000 ατόμων. Μπορεί η πολιτική βούληση της ΕΕ να εμφανίστηκε αρραγής, παρά τις αντιρρήσεις των χωρών της ανατολικής Ευρώπης, όμως τα αποτελέσματα στην πράξη είναι τραγικά.
    Μόλις 331 πρόσφυγες έχουν μετακινηθεί, με κάποιους από τους πρόσφυγες να αρνούνται τη μεταφορά τους στη χώρα όπου επελέχθη. Αντίστοιχα, το δημοσίευμα αναφέρει και την κριτική σε βάρος της Ιταλίας και της Ελλάδα που δεν έχουν κατορθώσει, όπως τους κατηγορούν τα κράτη μέλη του βορρά, να ελέγξουν την προσφυγική ροή στα σύνορά τους.
Επιμένουν για την ευρωπαϊκή ομάδα φύλαξης
    Με την εξέλιξη των προσφυγικών ροών, η Βουδαπέστη πίεσε ακόμη περισσότερο το Βερολίνο, με τον ισχυρισμό πως αν "η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της, τότε πρέπει να επιτρέψει σε άλλους να το κάνουν για εκείνη". Η Κομισιόν τότε πρότεινε τη δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής με τη δικαιοδοσία να επεμβαίνει εντός των χωρικών υδάτων της χώρας μέλους, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή του.
    Αν και η πρόταση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, εξακολουθεί να υποστηρίζεται σθεναρά από μια σειρά αξιωματούχων στις Βρυξέλλες. Το δημοσίευμα αναφέρει πως αναζητείται ο τρόπο να περάσει μια τέτοια πρόταση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την επάνδρωση μιας τέτοιας ομάδας με 1000 εργαζόμενους.   Παρόλα αυτά, το άρθρο σημειώνει πως ακόμη και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι πολύ δύσκολο για το ευρωπαϊκό αυτό σώμα να λειτουργήσει χωρίς την συμβολή του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου