Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

30/31 Ιανουαρίου 1996-2013. Είκοσι χρόνια από τα γεγονότα στα Ίμια



30/31 Ιανουαρίου 1996-2013. Είκοσι χρόνια από τα γεγονότα στα Ίμια
Άντγος ε.α.      Νικόλαος Φωτιάδης      Επίτιμος Υδκτής Δ΄Σ.Σ.
            Η βραχονησίδα Ίμια (Καρντάκ τη λένε οι Τούρκοι) βρίσκεται κοντά στην Κάλυμνο και τον Ιανουάριο του 1996, δυστυχώς για μας, εξελίχθηκαν γεγονότα που λίγο έλλειψε να μας οδηγήσουν σε πόλεμο με την Τουρκία.
            Συνοπτικά αναφέρω τα παρακάτω γι’ αυτούς που ίσως δεν γνωρίζουν τα διαδραματιζόμενα:
                        α.  Στις 26 Δεκεμβρίου 1995 το τουρκικό φορτηγό πλοίο ¨Φίτεν Ακάτ¨ προσάραξε στις βραχονησίδες στα Ίμια και ο πλοίαρχος αρνήθηκε Ελληνική βοήθεια, ισχυριζόμενος ότι οι βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία.
                        β.  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δέχθηκε να τον ρυμουλκήσει Ελληνικό ρυμουλκό, γεγονός που δείχνει έμπρακτα ότι η Τουρκική πλοιοκτήτρια εταιρεία  αναγνώριζε τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο σύμπλεγμα βραχονησίδων Ίμια.
                        γ.  Στις 25 Ιανουαρίου 1996, ο Δήμαρχος Καλύμνου και άλλοι δύο Καλύμνιοι ύψωσαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ίμια.
                        δ.  Στις 27  Ιανουαρίου 1996, Τούρκοι ¨δημοσιογράφοι¨ της «Χουριέτ» αποβιβάστηκαν στη βραχονησίδα με πολιτικό ελικόπτερο και αφού υπέστειλαν την σημαία μας, τοποθέτησαν στο ίδιο σημείο την Τούρκικη.
                        ε.   Στη συνέχεια υπήρξε κλιμάκωση της έντασης με ισχυρή παρουσία στην περιοχή Ναυτικών δυνάμεων της Ελλάδος και της Τουρκίας.
                        στ.  Την νύχτα 30 Ιανουαρίου, ¨νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου¨ για τους Σημίτη, Πάγκαλο, Αρσένη και την παρέα τους, έγιναν κωμικοτραγικά γεγονότα (έψαχναν να βρουν τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, ο Πάγκαλος ¨εχαριεντίζετο¨ στα κανάλια της τηλεοράσεως, ο άθλιος Πρωθυπουργός Σημίτης αρνούνταν να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνηρικό Συμβούλιο Εξωτερικών - Άμυνας) και ο δις επανελθών Αρχιπασόκος Α/ΓΕΕΘΑ Λυμπέρης δεν τολμούσε να αναλάβει πρωτοβουλία στο ¨Χειρισμό Κρίσεως¨ .
            Τελικώς εκδόθηκε ένα Σήμα ¨Γενικής Επιστρατεύσεως¨ που ακυρώθηκε λίγες ώρες μετά (το έχω στο Αρχείο μου γιατί τότε ως Συνταγματάρχης είχα την Επιστράτευση του Δ΄ Σώματος με Στρατηγό τον Παραγιουδάκη) και δυστυχώς μέσα στην σκοτεινή νύχτα ¨έπεσε¨ ( ????? ) το Ελληνικό ελικόπτερο και χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου τρία στελέχη του Πολεμικού μας Ναυτικού. Καραθανάσης-Βλαχάκος-Γιαλοψός. Άγνωστοι για μερικούς. Ήρωες για μας.
            Η Αμερικανική ¨διαμεσολάβηση¨ έφερε εκτόνωση της κρίσεως και αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή των Ιμίων.
            Αργότερα ο ¨Αρχιερέας της Διαπλοκής¨ (κατά τον Καραμανλή) Σημίτης ευχαρίστησε τους Αμερικανούς ¨δια τας προσφερθείσας υπηρεσίας των¨ !!
            Τότε ο ανεκδιήγητος κ. Πάγκαλος είπε το περίφημο ¨ένας Διπλωμάτης είναι καλλίτερος από ένα Σύνταγμα¨ , ενώ πρόσφατα είπε κάτι πιο σοφιστικέ: ¨Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο πλέον αντιπαραγωγικός κλάδος του Ελληνικού Λαού¨.
            Αυτά είπε ο ¨ευφυής¨ εγγονός του Δικτάτορα Στρατηγού Πάγκαλου !!
            Συμπέρασμα :  Ο Σημίτης και η κυβέρνησή του την δειλία έναντι των Τούρκων την είπαν σύνεση. Την δουλοπρέπεια προς τους Αμερικανούς την βάφτισαν ευγένεια. Την ανικανότητα την ονόμασαν ¨real politic¨.  Και σε άλλα με υγεία !!!
Υ.Γ. Διαβάστε τα βιβλία : 
α) του ναυάρχου τέως Α/ΓΕΕΘΑ Λυμπέρη για τους «κακούς» στρατιωτικούς και τους «καλούς» πολιτικούς
β) του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη που μιλάει ότι αυτός μας έσωσε από τους Αμερικανούς, τους οποίους ευχαρίστησε θερμώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου