Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ελληνική «πόρτα» στις τουρκικές προκλήσεις για «κλείδωμα» του Αιγαίου



Ελληνική «πόρτα» στις τουρκικές προκλήσεις για «κλείδωμα» του Αιγαίου
ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
    Απάντηση στις νέες τουρκικές προκλήσεις έδωσε η Ελληνική Πολιτική Αεροπορία με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (26/12/2015), ενάντια στη δέσμευση τριών μεγάλων περιοχών του κεντρικού, βόρειου και νότιου Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις, από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως και την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.
    «Παράνομες και χωρίς ισχύ» χαρακτηρίζονται οι τρεις τουρκικές NAVTEX που προκλητικά, ανήμερα των Χριστουγέννων, δέσμευαν μεγάλες περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, για διάστημα 12 μηνών.
    «Η μοναδική αρμόδια Αρχή αρμόδια να δημοσιεύει ΝΟΤΑΜ εντός του FIR Αθηνών, σύμφωνα με την ICAO, είναι η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Οι περιοχές που η Τουρκία δεσμεύει επικαλύπτουν περιοχές ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Κατά συνέπεια οι περιοχές που δεσμεύει η Τουρκία δεν είναι διαθέσιμες», αφού επίσης επηρεάζονται άμεσα οι διεθνείς αεροδιάδρομοι R19 και L995, ο διεθνής αεροδιάδρομος G33, ο έλεγχος πτήσεων στο αεροδρόμιο της Λήμνου και γενικότερα η εσωτερική εναέρια κυκλοφορία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις ελληνικές ΝΟΤΑΜ Α2642/15, Α2641/15 και Α2640/15.
    Δείτε το συγκεντρωτικό χάρτη των περιοχών που δέσμευε για στρατιωτικές ασκήσεις η Τουρκία:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου