Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ



ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ
Ν.Ι.Μέρτζος
    Προκειμένου να υπηρετήσει τους πελάτες του και τους Ολιγάρχες του, ώστε να διαιωνισθεί, το πολιτικό Σύστημα καταβροχθίζει όλες τις δυνάμεις και τις ευκαιρίες του ελληνικού Λαού. Με απείρως πιο ακόρεστη αδηφαγία ενσαρκώνει τον  μυθικό  Μινώταυρο και παγιδεύει τα θύματά του στον Λαβύρινθο.  Μπροστά του ο Δαίδαλος δεν πιάνει χαρτωσιά. Το   Σύστημα -Μινώταυρος κατασκεύασε και επεκτείνει διαρκώς τον  πραγματικό  Λαβύρινθο   στον  οποίον  ανήκουμε  όλοι  οι  ΄Ελληνες  πολίτες υποχρεωτικά διότι  ονομάζεται   Ελληνικό Δημόσιο όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα!
    Αμάχητα  στοιχεία  μαρτυρούν  πώς  επεκτείνεται,  πώς  λειτουργεί  και  πώς καταβροχθίζει τις σάρκες του Ελληνισμού   ο πραγματικός αυτός Λαβύρινθος. Απλό παράδειγμα τα ακόλουθα γεγονότα:
    1ον  Μεταξύ 1974-2005 το Σύστημα ψήφισε 3.430 νέους νόμους, εξέδωσε 20.580  Προεδρικά  Διατάγματα,  δημοσίευσε  114.905  Αποφάσεις  Υπουργών  και εξαπέλυσε    ποτάμια  ερμηνευτικών  εγκυκλίων.  Έτσι,  βέβαια,  τα  προβλήματα πολλαπλασιάσθηκαν και έπνιξαν την Ελλάδα. Μα γι’ αυτό είναι εδώ το Σύστημα: για να λύει το δικό σου πρόβλημα   που το ίδιο δημιούργησε. Τα θύματα τρέχουν μόνα τους στον Μινώταυρο.  Στα πόδια του καταθέτουν με ευγνωμοσύνη και το «κάτι τι τους». Χώρια την ψήφο. 
    2ον  Καθώς πέφτουν στη Βουλή καταρράκτες τα πολύπλοκα νομοσχέδια, ο αρμόδιος υπουργός του Συστήματος στα άγρια χαράματα αμολάει την κουτουρού τροπολογία του: « η παρ. 3, εδ. β΄, του Ν. Χψ, καταργείται και η ρύθμιση υπάγεται στην παρ. 5, εδ. στ΄ του Ν. Ψχ». Δεν καταλαβαίνει κανένας τίποτε. Αλλά γι’ αυτό είναι ο Λαβύρινθος: για να μη καταλαβαίνεις πού πηγαίνεις. Μόλις τώρα δα η τροπολογία έστρωσε το τραπέζι στην τάδε «συνιστώσα» του Συστήματος .
    3ον  Η πολυνομία προκαλεί την ανομία, βέβαια, αλλά «αυτά τα διαδίδουν οι εχθροί της Δημοκρατίας». Υπάρχει και η αδέκαστη Δικαιοσύνη. Τρέχα να βρεις το δίκιο σου, λοιπόν. Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις γιατί ούτε η   Δικαιοσύνη. Τυφλή και Αδέκαστη η καημένη βρίσκεται στον Λαβύρινθο.  Εξ αιτίας της πολυνομίας αλλά και της εκ προθέσεως νομοθετικής αμφισημίας, 24.878 αγωγές   κατετέθησαν μόνον πέρσι και μόνον στο Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο εντωμεταξύ εξέδωσε 56.551 αποφάσεις Αστικού Δικαίου και 120.931 Ποινικού Δικαίου  ενώ μόνον εκεί οι κενές θέσεις δικαστών υπερβαίνουν τις 50! Δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις περιμένουν χρόνια την εκδίκασή τους.  Ωστόσο, εφέτος το Σύστημα δεν δίστασε να ψηφίσει νέο Κώδικα σύμφωνα με τον οποίον «οι αστικές διαφορές εκκαθαρίζονται δικαστικά το αργότερο έξη μήνες από την κατάθεση της αγωγής»! Πριν πέντε χρόνια   έδειραν άγρια τον βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη  στην Αθήνα  τραμπούκοι που ταυτοποιήθηκαν εν δράσει σε φωτογραφίες και βίντεο. Ουδείς δικάσθηκε έως σήμερα! 
    4ον  Από το 2010 ο εντεταλμένος Αντιπρόεδρο ς «μελετούσε» και «κατέγραφε» επί  δύο  χρόνια  τους  αναρίθμητους  άχρηστους  Οργανισμούς  του  Δημοσίου  που «έπρεπε» να καταργηθούν, σύμφωνα με το νομοθετημένο Μνημόνιο.  Ούτε ένας καταργήθηκε.   Σήμερα  εξακολουθούν  να  λειτουργούν  2.600  «υπό  κατάργηση» Οργανισμοί με περίπου 200.000 υπαλλήλους. Πελάτες γαρ! Οι 100 «λειτουργούν» με έναν υπάλληλο και οι άλλοι 100 με 3!   Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συντηρεί, με χρήμα των ραγιάδων, 3.200 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, άχρηστα κατά κανόνα, όπου όμως έχουν παρκάρει 16.000 άτομα. Ουδείς τους θυμάται πια. Χάθηκαν στον Λαβύρινθο.
    5ον  Το  χάος  στην  Παιδεία  διευρύνεται  αλματωδώς  και  δεκάδες  σχολεία έκλεισαν ελλείψει προσωπικού αλλά το Σύστημα παρκάρει αλλού τους πελάτες του εκπαιδευτικούς.  Το 2010 η τότε υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τι παρέλαβε: 10.000 εκπαιδευτικοί ήσαν αποσπασμένοι στο Σύστημα κουτουρού. Στα δημόσια Γυμνάσια και  Λύκεια  το  2009  μειώθηκαν  οι  μαθητές  αλλά  διορίσθηκαν  ακόμη  3.031 καθηγητές. Δίδασκαν 10 μόνον ώρες την εβδομάδα, ενώ υποχρεούνται σε 16 έως 23 ώρες. Στη  Σάμο  τοποθετήθηκαν 516, αλλά μόνον 291 δίδαξαν  - και αυτοί 4   ώρες λιγότερες το 5νθήμερο. Στην Κοζάνη ορίσθηκαν 33 Γυμναστές χωρίς μαθητές! 
    6ον  Το Σύστημα στέλνει τον λογαριασμό όλων αυτών στον Λαό και τον υποχρεώνει να πληρώσει για να ταΐζει την «ιερή» αγελάδα του γιατί την αρμέγουν τα «δικά του παιδιά». Μόνον που η αγελάδα είναι ταύρος και δη Μινώταυρος.   Μέχρι τον Ιούλιο 2013 στον ιδιωτικό τομέα απολύθηκαν ακόμη 200.000 εργαζόμενοι και η συνολική αμοιβή των μισθωτών μειώθηκε κατά 1, 5 δις. Η λαϊκή κατανάλωση έπεσε κατά 12,9% και ο τομέας της οικοδομής κατά 54%. ΄Εκλεισαν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και απειλούνται μεγάλες υγιείς. «Εθνικό πρόβλημα», όμως, είναι μη θιγεί το αχούρι του Δημοσίου!   Από τον  Ιούνιο 2012 ο υπουργός Εσωτερικών  μας παρέδιδε  επί ένα έτος Συνταγματικό Δίκαιο και Αριστερά   ιδεοληψιών αλλά δεν εντόπισε ούτε έναν  από τους   85.000 απατεώνες  που  λυμαίνονται το Δημόσιο με πλαστά χαρτιά!
    7ον  Σύμφωνα με έκθεση του  ΟΟΣΑ, το 2013 η Ελλάδα δαπανούσε   για τη Δημόσια Διοίκηση το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ από όλες τις χώρες του. Το 40%  των δημοσίων εσόδων καταβροχθίζουν οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων πελατών του Συστήματος, το άλλο 40% εξυπηρετεί το Δημόσιο Χρέος και το 20% τις λειτουργικές δαπάνες. Εντωμεταξύ, παρά τους νέους επαχθείς φόρους, τα δημόσια έσοδα μειώνονται κάθε χρόνο, η χώρα βυθίζεται   αλλά  η γιγαντιαία φοροδιαφυγή διατηρείται απρόσβλητη   μη θιγούν  οι Ολιγάρχες. Θυμώνουν και οι πελάτες, άλλωστε. Φέτος ξεσηκώθηκαν τα πλούσια νησιά μη πληρώσουν αυξημένο ΦΠΑ 23% και την αξίωσή τους υποστήριξε στους «θεσμούς» ο Πρωθυπουργός της συστημικής  Αριστεράς.  Όλα  τα  επίσημα  στοιχεία,  όμως,  αποδεικνύουν  ότι  οι διαμαρτυρόμενοι πελάτες κλέβουν σταθερά το 42% έως 52% του μειωμένου ΦΠΑ.
     Όλα χάνονται στον Λαβύρινθο  του Συστήματος όπου ο Μινώταυρος τρώει και τις τελευταίες σάρκες της Ελλάδος. Είναι «πατριώτης», όμως,  ο Μινώταυρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου