Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αθήνα: Τα καλύτερα στέκια για χορτοφάγους



Αθήνα: Τα καλύτερα στέκια για χορτοφάγους
Και μετά, πού πάνε για φαγητό ???????
    Είτε ως φιλοσοφία και τρόπος ζωής είτε απλά ως μια επιλογή δίαιτας και αποτοξίνωσης, η στροφή προς τη χορτοφαγική και vegan διατροφή κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε τα top εστιατόρια για vegetarians στην Αθήνα που αποδεικνύουν ότι το υγιεινό μπορεί να είναι και νόστιμο.

Avocado
Οι χορτοφάγοι της Αθήνας έχουν βρει εδώ και μερικά χρόνια το στέκι τους στο Σύνταγμα. Το Avocado είναι ένα καθαρά vegetarian εστιατόριο που λειτουργεί με βάση φρέσκα και αγνά βιολογικά προϊόντα. Το μενού είναι ενδιαφέρον και πλούσιο σε διαφόρων ειδών υγιεινές και νόστιμες επιλογές: από φρεσκοστημένους χυμούς όλων των ειδών, με λαχανικά και φρούτα, vegan burgers μέχρι χειροποίητα επιδόρπια και βιολογικά κρασιά. Ξεχωρίσαμε τα satori rolls (λαχταριστά ρολλά μελιτζάνας γεμιστά με τυρί μετσοβόνε και τυροκαυτερή), τη σαλάτα Gratitude (με αβοκάντο, μαϊντανό, φρέσκο κόλιανδρο και καρύδια σε βάση από βιολογική κινόα), το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και το μιλφέιγ από κολοκύθια και μελιτζάνες. Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ.: 2103237878, www.avocadoathens.com, από €18 το άτομο.

Mama Τierra
Mama Τierra σημαίνει «μαμά γη» στα ισπανικά. Και η κουζίνα αυτού του εστιατορίου είναι όντως ένα δώρο από τη μητέρα γη. Το πιο πρόσφατο χορτοφαγικό στέκι της Αθήνας προσφέρει ένα μενού πολυεθνικό που ετοιμάζει ο σεφ Polash Αlan και περιλαμβάνει πιάτα από Ινδία, Ισπανία, Ιταλία και Μεξικό σε προσιτές τιμές. Θα βρείτε ποικιλία πιάτων για vegans και αρκετά πιάτα χωρίς γλουτένη. Φαλάφελ και γουακαμόλε με σπιτικά νάτσος, μπέργκερ μανιταριών, παέγια λαχανικών και βιολογική κινόα με πέστο και μανιτάρια ραγού είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Όλα συνοδεύονται υπέροχα με βιολογικό κρασί από τη Λήμνο ή με μπύρα. Ακαδημίας 84, Κέντρο, τηλ.: 2114114420.

Rosebud
Εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας στο Κολωνάκι που προσφέρει ένα ιδιαίτερο και πλούσιο χορτοφαγικό και vegan μενού σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον, αποδεικνύοντας ότι το υγιεινό μπορεί να είναι και νόστιμο. Στο μενού θα βρείτε επιλογές όπως vegan πίτσα (δοκιμάστε την οπωσδήποτε), κινόα βιολογική με μανιτάρια του δάσους, μουσακά με λαχανικά και κιμά βιολογικής σόγιας και πίτα με χειροποίητο γύρο από βιολογική σόγια. Θα τα συνοδεύσετε με υπέροχους χυμούς και ποικιλία κρασιών. Σκουφά 42 & Ομήρου 60, Κολωνάκι, τηλ.: 21 0339 2370, www.rosebud.gr, από €20 το άτομο.

Γη
Από το 2014 η vegan-raw κουζίνα βασιλεύει και στη Γλυφάδα, στο all day στέκι Γη. Ο χώρος που αποπνέει σπιτική ζεστασιά και θυμίζει εξοχικό στη γαλλική επαρχία συμβαδίζει με την πράσινη ιδεολογία του μαγαζιού. Εδώ μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα smoothie με πορτοκάλι, ανανά και ιπποφαές ή με ένα καφέ με γάλα αμυγδάλου και να συνεχίσεις με σαλάτες (όπως σαλάτα Γη, με φύτρα, ρόκα, ντοματίνια, μαϊντανό, δυόσμο, αγγούρι και κρεμμύδι ) και μικρά πιατάκια αλλά και νόστιμα επιδόρπια όπως cream cake λεμονιού. Διοργανώνουν και μαθήματα vegan/raw μαγειρικής με σκοπό να γνωρίσουμε πόσο εύγευστη και δημιουργική μπορεί να είναι η "ζωντανή" διατροφή. Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, τηλ.: 2109648512, από €15 το άτομο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου